2022 Dünya Kupası Maç Programı Ve Sonuçlar

2022 Dünya Kupası Maç Programı Ve Sonuçlar

Büyük tartışmaların gölgesinde 2022 Katar Dünya Kupası nihayet başladı. 20 Kasım'da ev sahibi Katar ile aynı grupta yer alan Ekvador'un karşılaşmasıyla başlayan organizasyon 18 Aralık'ta final karşılaşmasıyla sona erecek. Teknolojik uygulamalarıyla ve sürpriz sonuçlarıyla 2022 Katar Dünya Kupası şimdiden tarihe adını yazdırmayı başardı. Maç programına, grup maçlarına ve son 16'ya hangi takımların kaldığına bir göz atalım!

2022 Katar Dünya Kupasında Seyirci Rekoru Bekleniyor

Futbolseverlerin dört gözle beklediği dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan 2022 Katar Dünya Kupası büyük şölenler ışığı altında başladı. araştırması, Türkiye'de futbolun diğer spor dallarına göre çevrimiçi çok daha fazla ilgiyle takip edildiğini ortaya koyuyor. Futbolseverlerin Türk takımların yer almadığı liglere de ilgi duyduğunu gösteren araştırmaya göre, Dünya Kupası'nın da heyecanla takip edileceğini söyleyebiliriz.

2022 Katar Dünya Kupası'ndaki maçlar özel olarak yapılan 8 stadyumda oynanacak. Stadyumların kapasiteleri 40 ile 80 bin arasında değişiyor. Otoriteler, stadlarda seyirci rekoru kırılmasını bekliyorlar. Bununla birlikte televizyonlarının karşısında milyarlarca izleyici olacağını da unutmamak gerekiyor.

Futbol sadece ülkemizde değil dünya genelinde en popüler spor dalıdır. Özellikle Arjantin, Brezilya gibi göze hoş gelen futbol oynayan ülkelerin maçları dolu tribünlere karşı oynanıyor. Bu ülkeler ve popüler takımlar ile ülkemizin güzide takımları da büyük izleyiciye sahipler. Statlara giremeyen futbol severler televizyon, bilgisayar, mobil cihazlar aracılığıyla futbol maçlarını, takımlarını takip ediyorlar.

Futbolun izlenirlik oranının artması internetin yaygınlaşmasıyla doğru orantılıdır. İnternet sayesinde nerede olursanız olun uygulama sayesinde istediğiniz takımın maçını izleyebiliyorsunuz.

2022 Katar Dünya Kupası Grupları ve Fikstürü

Dünya kupasında A, B, C, D, E, F, G ve H olmak üzerine 8 grup bulunuyor. Her grupta 4 takım bulunuyor. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar diğer gruptan çapraz olarak eşleşerek son 16 turunu oluşturacakları. Yani A grubunun birincisi B grubunun ikincisiyle, A grubunun ikincisi de B grubunun birincisiyle eşleşecek. C ve D, E ve F, G ve H gruplarının birinci ve ikinci sıradaki takımları da çapraz şekilde eşleşecekler.

Grup maçları 2 Aralık'ta sona eriyor. 3-6 Aralık tarihleri arasında son 16 turu, 9-10 Aralık tarihlerinde çeyrek final, 13-14 Aralık'ta yarı final, 17 Aralık'ta üçüncülük maçı ve nihayetinde 18 Aralık'ta final maçıyla turnuva sona erecek.

2022 Katar Dünya Kupası Grup Maçları Sonuçları

2 Aralık'ta oynanacak G ve H grubu maçlarıyla grup maçları tamamlanıyor. Diğer gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar belli oldu. Turnuvanın favorilerinden olan Almanya ve Belçika turnuvaya veda ederek, büyük hayal kırıklığı yaşayıp, yaşattılar. Japonya ve Fas gruplarını lider bitirerek, büyük sürprize imza attılar.

İlk hafta maçlarında ülkeler sürpriz sonuçlara imza attılar. Açılış maçında ilk defa ev sahibi ülke takımı yenilerek bir ilke imza attı. En büyük sürprizi de Suudi Arabistan yaptı. İlk grup maçında Arjantin'i 2-1 yenerek, Arjantin'e soğuk bir duş aldırdılar. Fakat daha sonraki maçlarda devamını getirmeyerek, turnuvadan elendiler.

Grup maçlarının ikinci sürprizini de Japonya yaptı. 1-0 geriye düştükleri grubun ilk maçında Almanya'yı 2-1 yenerek, büyük sükse yaptılar. Son maçlarında da İspanya'yı 2-1 yenerek, grubu lider olarak bitirdiler. Böylece Almanya'nın evlerine erken dönmelerine yol açmış oldular.

Büyük hayal kırıklığı oluşturan takımlardan biri de Belçika oldu. İlk maçlarında Kanada'yı zorlanarak 1-0 yenmelerine rağmen ikinci maçlarında Fas'a 2-0 yenildiler. Kader maçına çıktıkları Hırvatistan'la da berabere kalınca, turnuvaya veda etmek zorunda kaldılar.

Biten grup maçları sonucunda;

A grubunda Hollanda, Senegal,

B grubunda İngiltere, ABD,

C grubunda Arjantin, Polonya

D grubunda Fransa, Avustralya,

E grubunda Japonya, İspanya

F grubunda Fas Hırvatistan son 16'ya kalan ülkeler oldular.

G grubunda Brezilya lider olarak çıkmayı tamamladı. İkincilik için İsviçre, Kamerun ve Sırbistan yarışıyorlar. H grubunda ise Portekiz birinci olarak çıkıyor. İkincilik için ise Gana, Güney Kore ve Uruguay yarışacaklar.

Bakmadan Geçme