30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun

Yurdumuzun şanla, şerefle, kahramanlıkla dolu tarihi sayfalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı ülke genelinde, dış temsilciliklerimizde, KKTC ve ilimizde coşkuyla kutlanıyor.

1922 yılında istiklal mücadelesi yolunda kazanılan şanlı zaferin 101. yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Van Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı programı kutlamaları çerçevesinde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Zafer Bayramı kutlamaları, 30 Ağustos Çarşamba günü saat 09:30'da valilik bahçesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak. Daha sonra Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile Garnizon Komutanı tebrikleri kabul edecek. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkan Vekilinin, halkın, törene katılanların bayramını kutlamaları, Türk Silahlı Kuvvetleri adına, günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam edecek. Bayram töreni günün anlam ve önemine ilişkin şiir okunması, halk oyunları gösterisi, Silahlı Kuvvetler Bando Takımı Marş dinletisi, tören geçişinin ardından askeri birlikler, polis ekiplerinin geçit töreni ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda, çeşitli spor dallarından öğrencilerin antrenörleri ile birlikte tören geçişiyle son bulacak.

Van Valiliği'nden kutlama mesajı

Sosyal medya hesabında kutlama mesajı yayımlayan Van Valiliği, "Bizlere Anadolu'yu yurt yapan Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü ve Büyük Taarruz'un 101. yılı kutlu olsun. Başta Büyük Komutan Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve birçok vatandaş, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. HABER: TAHİR TEKİN

Bakmadan Geçme