33 ilde operasyon

İstanbul merkezli 33 ilde toplam 266 adreste düzenlenen sahte reçete operasyonunda 90'ı doktor, hemşire ve eczacıdan oluşan toplam 109 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 40 milyon liralık ilaç ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. İddia bir şebekenin, yurt genelinde sahte reçeteyle ilaç alımı yapıp Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'yı zarara uğrattığı yönündeydi. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı izinle aralarında profesör, çok sayıda doktor, hemşire ve eczacının bulunduğu şüphelilere yönelik yaklaşık 6 ay boyunca teknik ve fiziki takip başlattı.

33 İLDE, 266 ADRESE BASKIN
Polis ekipleri takip çalışmalarını tamamlayarak operasyon kararı aldı. Şafak vakti eş zamanlı olarak başlatılan İstanbul merkezli operasyonda Diyarbakır, Adana, Mersin, Batman, Siirt, Antalya, Bursa, Hatay, Mardin, Ağrı ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu toplam 33 ilde 266 adrese baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlar polis kameraları tarafından görüntülendi.

DOKTOR, HEMŞİRE VE ECZACI. TOPLAM 90 SAĞLIK ÇALIŞANI
Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Polis helikopterinin destek verdiği operasyon kapsamında İstanbul'da 103 adrese baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında 90'ı doktor, hemşire ve eczacı olan toplam 109 şüpheli gözaltına alındı.

40 MİLYON LİRALIK İLACA EL KONULDU
Operasyon kapsamında eczane ve ecza depolarında da arama yapan polis ekipleri, piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop, ruh ve sinir hastalıkları tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirdi. Bazı ilaçların tarihlerinin geçmiş olması dikkat çekti.

SAHTE REÇETEYLE ALINAN İLAÇLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNE SATILIYOR
Sahte reçeterle, işbirliği yapılan eczanelerden alınan ilaçların çoğunun Irak, İran ve Suriye'deki terör örgütlerine satıldığı iddia ediliyor

SGK' YA 250 MİLYON LİRA ZARAR
Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, SGK'nın yaklaşık 250 milyon lira zarara uğratıldığının tespit edildiği belirtiliyor

ŞÜPHELİLER SORGULANMAK İÇİN İSTANBUL'A GELİYOR
32 ilde gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında 'Suç Örgütüne Üye Olmak', 'Rüşvet', 'Nitelikli Dolandırıcılık' ve 'Kaçakçılık' suçlarından işlem başlatılacağı öğrenildi.

Şanlıurfa'da 33 doktor ve eczacı gözaltında

İSTANBUL merkezli 32 ilde yapılan operasyon kapsamında Şanlıurfa'da doktor ve eczacıların da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 ilde 266 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında Şanlıurfa'da da sahte rapor ve reçete yolsuzluğu iddiasıyla aralarında doktor, eczacı ve özel hastane personelinin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sahte reçete operasyonu: 8 kişi gözlatına alındı

İSTANBUL merkezli 32 ilde eş zamanlı düzenlenen sahte reçete operasyonu kapsamında Diyarbakır'da aralarında Dicle Üniversitesi'nde görevli bir profesörün de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul merkezli 32 ilde, örgüt kurup sahte reçete düzenleyerek, SGK'yı dolandırmak suretiyle kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği tespit edilen kişilere yönelik Diyarbakır'da da operasyon düzenlendi. Diyarbakır Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri bu sabah belirlenen 8 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında Dicle Üniversitesi'nde görevli 1 profesör, 3 eczacı olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilecek.

Adana'da sahte reçete operasyonunda 8 gözaltı

İstanbul merkezli 32 ilde eş zamanlı düzenlenen sahte reçete operasyonu kapsamında Adana'da da 8 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube ile koordineli olarak 18 ayrı adrese baskın yapan Adana polisi, 18 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 10'u ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 1 doktor, 4 eczacı, 2 ilaç mümessili ile 1 hasta sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 8 zanlı sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderildi.

Müezzinoğlu'ndan 'sahte reçete' açıklaması: Yanlış yapan en ağır bedeli mutlaka ödeyecek

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonuyla ilgili 'Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Ödemelidir' dedi.

'YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDEMELİDİR'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ve aralarında çok sayıda eczacı ve doktor da bulunan 100 kişinin gözaltına alındığı operasyon hakkında Ankara Sanayi Odası'nda açıklama yaptı. 'Yanlış yapan bedelini öder' diyen Müezzinoğlu, konuya ilişkin savcılığın devreye girdiğini belirterek, 'Her gün milyonlarca reçetenin yazıldığı, milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinde yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Ama varsa yanlış yapan da en ağır bedeli mutlaka ödeyecektir. Hele hele bu bir ilaç istismarı, tedavi istismarıysa burada takibin en hassas duyarlılıkla yapılmasını biz de arzu ederiz. Bu emniyetin, istihbaratın artık bu süreçten savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan bedelini öder. Ödemelidir de' diye konuştu.

Bakmadan Geçme