4 İşyeri 13 Konut Sahibini Buldu

2011 yılında Van’da meydana gelen depremler sonrası ağır hasar görerek iş yerleri ve evleri hasar gören hak sahipleri için Edremit TOKİ afet konutlarında tahsis edilen 4 işyeri ve 13 konutun kura çekimi yapıldı. Kura çekimi ile işyeri ve konutlar sahiplerini buldu.

İlhan Siyahtaş

AFAD Van Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan duyurular sonrası konut ve işyeri talebinde bulunan hak sahipleri için yapılan kura çekimi sonucu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 4 işyeri, 13 konut sahibi kura çekimiyle belirlendi.

AFAD İl Müdürlüğü Toplantı salonunda 7. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine hak sahibi vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Edremit konutlarında yer alan 4 işyeri için toplam 154 kişi başvurdu. Kura çekimi sonucunda Sabah Gül, Tayyar Düzen, Mustafa Eray, Ali Şapkacı isimli vatandaşlar iş yeri sahibi oldu. Kura çekiminde iş yeri çıkmayan 150 hak sahibi ise 50 bin liralık iş yeri kredisinden yararlanabilecek.

13 konut için 13 kişi başvururken 13 kişiden 4 hak sahibinin Erciş, 9 hak sahibinin ise Edremit TOKİ konutları için başvurduğu, bu kişilerin mahkeme kararına istinaden hak sahibi oldukları belirtildi.

Bakmadan Geçme