4 yaşındaki Ayla bebek 91'inci saatte enkazdan çıkarıldı

Rıza Bey Apartmanı'nda 4 yaşındaki Ayla Gezgin bebek, 91'inci saatte canlı olarak enkaz altından çıkarıldı. Ayla bebeğe ilk müdahale olay yerinde yapıldı

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yerle bir olan Rıza Bey Apartmanı'nda 91'inci saat mucizesi yaşandı. 4 yaşındaki Ayla Gezgin, enkaz altından sağsalim kurtarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanı Tunç Soyer, Twitter hesabından, 'Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz' diye müjdeli haberi açıklamıştı

Rıza Bey Aparmanı enkazına termal battaniye ve serum gönderilirken, 4 yaşlarında Ayla isimli bir kız çocuğu enkaz altından kurtarıldı.

Küçük Ayla, Ege Üniversitesi Yoğun Bakım servisinde tedavi altına alındı.

EKİPLER AĞLAYARAK ÇIKARDI

Küçük Ayla'yı enkazdan çıkaran ekipte yer alan İHH Kurtarma ekibi üyesi, 'Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazda değilmiş gibi, çok sevindik. Arkadaşlar sesini duydu, elini uzattıklarında hareket eden bir çocuk olduğunu gördüler. AFAD koordinasyonunda kurtardık. Ağlaya ağlaya çıkardık' dedi. Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma ekibinde görevli bir çalışan ise, 'Çığlık sesi duyduk. Arkadaşlar jenaratörleri durdurdu. Sessizlik oluştu. Ben Ayla, iyiyim. Yaşam üçgenindeydi, çamaşır makinesinin yanındaydı.' dedi.

.

Bakmadan Geçme