Abasigil: Gençlerin ve öğrencilerin sorunları çözülmeli

Gençlerin ve öğrencilerin sorunlarını gündeme getiren Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Talha Abasigil, 'Ülkemizde öğrenciler ve gençlerimizin her geçen gün ekonomik sorunları çekilmez hal alıyor. Öğrenciler barınma sorunuyla karşı karşıya kalırken gençlerimiz iş bulamıyor. Yetkililer bir an evvel öğrencilerin ve gençlerin sorunlarını çözmeli' dedi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Talha Abasigil, öğrencilerin ve gençlerin sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Öğrenciler barınma, ulaşım, beslenme gibi sorunlar yaşarken, ilimizde tahmini 50 binin üzerinde genç işsizlikle boğuşuyor. Yetkililer ülkemizin geleceği olan öğrenciler ve gençlere sahip çıkmalı” diye konuştu.

“Her zaman gençlerin ve öğrencilerin yanındayız”

Abasigil açıklamasında, “Verilmeyen imkânlar, oluşturulmayan istihdamlar. Üniversite kampüsünün merkeze uzak olmasından dolayı kampüse yakın KYK'lardan faydalanamayan öğrencilerimiz, merkeze yakın yerleşkelerde barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Bundan dolayı yalnızca ulaşım araçlarıyla kampüse gidebilmektedirler. Üniversite kampüsüne giden ulaşım araçları öğrencilerimiz için yetersiz olmaktadır. Ulaşım araçlarının yetersiz olmasına; belediyeye ait araçların yalnızca üniversite öğrencilerine servis olarak tahsis edilmesi, ulaşım araçlarının arttırılması ve ulaşım ücretlerinin öğrencilere uygun şekilde uygulanması çözüm olarak gösterilebilir. KYK'lardan faydalanamayan öğrencilerimizin günlük beslenme öğünleri, kitap ücretleri, yol ücretleri ve ev kirası göz önünde bulundurulduğunda faydalandıkları bursların yetersiz olduğu aşikârdır. Bir diğer sorunumuz gençlerimizin işsizlik sorunu. Tahmini kaynaklara göre Van'da 50 bin ve üzeri genç işsiz durumda. İşsizlik sorununun çözümü her alana üniversite ve her üniversiteye bütün bölümleri açmak değildir. Sonucunda çoğu gencimiz işsiz kalmakta, iş sahibi çoğu gencimiz de öğrenimi gördüğü alanın dışında ve beklediği ekonomik imkânların altında mutsuz şekilde çalışmaktadır. Gençlerimiz üniversite okurken öğrenimini gördüğü alanda, mutlu ve ekonomik şartlara uygun işlerde çalışmayı hayal etmektedir, diplomalı işsiz olmayı değil. Gençler ve öğrencilerin sorunları bir an evvel çözülmeli. Biz Saadet Partisi olarak her zaman gençlerin ve öğrencilerin yanındayız” dedi. HABER: EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme