ABD ile kritik görüşme! İlk açıklama geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. PKK'nın Münbiç'ten çıkarılmasının konuşulduğu görüşme sonrası Çavuşoğlu, 'Çok başarılı geçti, ilerleme olacak. Pompeo ile görüşme sonrası somut sonuçlar bekliyorum' dedi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşme 1 saat sürdü. Çavuşoğlu, Pompeo ile görüşmenin çok başarılı geçtiğini ifade ederken, Suriye'de terör örgütü YPG konusunda ilerlemenin sağlanacağını ifade etti.

Görüşmede ağırlıklı olarak Münbiç ile ilgili yol haritasının ele alındığı bildirildi. İki bakan arasındaki görüşmede ayrıca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine yönelik sürecin gündeme geldiği belirtildi.

İLK AÇIKLAMA SOSYAL MEDYA HESABINDAN

Çavuşoğlu, görüşme ile ilgili olarak sosyal medya hesabından "Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmemizde, Türkiye- ABD ikili ilişkilerini, Münbiç Yol Haritası dahil Suriye meselesini ve diğer bölgesel konuları ele aldık." açıklamasını yaptı.

İKİNCİ AÇIKLAMA: ÇOK BAŞARILI GEÇTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmenin "çok verimli geçtiğini" belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, ABD Ticaret Odasında Turkish Heritage Organizasyonu'nun (THO) düzenlediği toplantıda Türk ve Amerika iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı görüşmeye değinerek, "Bizim tarafımızdan PKK/YPG ve FETÖ iki önemli sorun ve bu konularda müttefikimizin bizim yanımızda durmasını umut ediyoruz." ifadesini kullandı.

Görüşmeye ilişkin, "Kayda değer bir ilerleme sağladığımız için çok memnun oldum." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, "Çok verimli ve başarılı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Pompeo görüşmesi için dün geldiği Washington'da Türk toplumu ile iftara katılmış, burada yaptığı açıklamada, "iki ülke arasında Münbiç konusunda varılacak bir mutabakatın, Pompeo görüşmesinin olumlu sonuçlanması halinde uygulamaya geçeceğini ve bunun iki ülke arasında bir dönüm noktası olabileceğini" belirtmişti.

YPG 30 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEK

Çavuşoğlu ve Pompeo arasında görüşülen ve iki bakanın anlaşmaya varması halinde uygulanacağı belirtilen Menbiç planı ile kentteki YPG'lilerin 30 gün içinde Münbiç'ten çekilmesinin öngörüldüğü belirtilmişti.

Bakmadan Geçme