AÇLIK GREVLERİNE ÇÖZÜM İSTİYORUZ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi ile Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Tüyad-Der) Van Şubesi, düzenledikleri ortak basın açıklaması ile cezaevi koşullarına tepki gösterdi.
Şehir Parkı’nda bir araya gelen dernek yöneticileri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, cezaevi koşullarının düzeltilmesi konusunda çağrıda bulundu. Grup adına basın metnini okuyan İHD Van Şubesi Başkanı Ömer Işık, Türkiye cezaevlerinde başlatılan süresiz, dönüşümsüz açlık grevlerinin 35’inci gününde olduğunu belirtti. Greve katılımın giderek arttığını ifade eden Işık, “Bunun bu şekilde devam etmesi durumunda binlerce kişinin sağlık ve yaşam hakkının tehlikeye gireceği kesindir. 2000 yılında yaşanan açlık grevleri ve müdahale sonucu 30 insanın ölmesi, yüzlerce insanın sakat kalması gibi bir durumun ortaya çıkmaması için tabip odaları ve insan hakları savunucularına cezaevlerini ziyaret etmeleri için gerekli izin verilmelidir. İnsan hakları savunucuları olarak açlık grevi yapan cezaevlerini yakinen takibe aldığımızı belirtmek isteriz. Avukatlar vasıtası ile ziyaretlerimizi daha da sıklaştırıp olası ölümlerin ve sakatlanmaların önüne geçmek için gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyorum. Açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin Kürt sorununun çözümü noktasında tartışılan talepler olduğu ve bu nedenle de bu konuda siyasal iktidarın ölümler yaşanmadan gerekli tedbirleri alması gerektiğini dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Van Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Tüyad-Der) Başkanı Ahmet Aygün ise sorun çözülene kadar sürekli meydanlarda olacaklarını ifade ederek, 19 Ekim 2012'de kitlesel bir yürüyüş yaparak çadır kuracaklarını kaydetti.
Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.vanhaber, van, haber, van habertüyad-der, açlık grevi, ceza evi, tutuklu, hükümlü

Bakmadan Geçme