Aile destek ödemeleri devam ediyor: 15.000 TL'ye kadar destek verilecek

Son açıklamalara göre, aile destek ödemeleri hâlâ devam ediyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşların banka hesaplarına aktarılıyor. Aile destek ödemeleri, 850 TL ile 1250 TL arasında değişen miktarlarda yapılıyor. Bu destek ödemeleri, toplamda 15 bin TL'ye kadar çıkabilen bir tutarı kapsıyor.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, destek ödemelerinin süresinin uzatılma kararı alındığını belirtti. Bu kapsamda, destek ödemelerinin bir yıl daha devam edeceği ve ayrıntıların da paylaşıldığı ifade edildi.

Ödemelerde herhangi bir kesinti olmadığı ve ödemelere aynı şekilde devam edildiği açıklandı. Programdan 3.7 milyon hane faydalanıyor ve ailelere yıllık toplamda 15 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da konu hakkında açıklama yaptı. Bakan Göktaş, bu ay içinde ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4.3 milyar TL ödeme yapacaklarını belirtti ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bir yıl daha süreceğini duyurdu.

Bakan Göktaş, açıklamalarında programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 39.3 milyar TL'yi aştığını da vurguladı.

11 Temmuz Salı günü itibarıyla aile destek ödemelerinin hesaplara aktarıldığı ifade edildi. Programdan 3.7 milyon hane yararlanmaktadır ve hanelere gelirlerine göre 850 TL ile 1.250 TL arasında destek verilmektedir.

Bakan Göktaş, 'İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3.3 milyar lira aile desteği, 1 milyar lira de çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar lira ödeme yapacağız' dedi ve Ekim 2022'de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin programa dahil edildiğini söyledi.

Bakmadan Geçme