AK-AY'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ak-Ay Grup'a ait Edremit yolu üzerinde yer alan DoubleTree by Hilton Hotel, sokakta çalışan çocuklara giyim yardımında bulunarak yemekte ağırladı.

Rıdvan Can

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün hayata geçirdiği 'Çocuk ve Gençlik Kampüsü' projesi kapsamında Ak-Ay Grup, sokakta çalışan çocuklara giyim yardımında bulunarak yemekte ağırladı.

Yemek programına Ak-Ay Grup İcra Kurulu Başkanı Umut Akay, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Çohaz ve sokakta çalışan çocuklar katıldı. Otelde güzel bir gün geçirerek eğlenen çocuklar yeni yıla, yeni kıyafetlerle girmenin mutluluğunu yaşadılar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen çocuklara Ak-Ay Grup İcra Kurulu Başkanı Umut Akay tarafından hediye paketleri dağıtılarak çocuklarla uzunca bir süre sohbet etti.

"Geleneksel hale getirmek istiyoruz"

Sokakta çalışan çocuklara yardım etmeyi geleneksel hale getireceklerini belirten Ak-Ay Grup İcra Kurulu Başkanı Umut Akay, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle sokakta çalışan kardeşlerimiz tespit edilerek giyim yardımında bulunduk. Çocuklarımızın yeni yıla yeni kıyafetleriyle girmelerinin mutluluğunu yaşıyoruz. Ak-Ay Grup olarak yardım kampanyamızı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Çünkü bizler toplumun her alanında şehrimize ve ülkemize destek vermek için çalışıyoruz. Özellikle de kışın zorlu şartlarında kardeşlerimize giyim yardımında bulunmak bizleri son derece mutlu etmiştir. Bizleri kırmayıp davetimize katılan müdürlük personeline, kardeşlerime ve herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Kurtuluş Akay ve Umut Akay'a teşekkür ederim"

Sokakta çalışan çocuklara giyim yardımında bulunan Ak-Ay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kurtuluş Akay ve İcra Kurulu Başkanı Umut Akay'a teşekkür eden Çohaz, "Çalışma sürecimizde Kurtuluş Akay ile Umut Akay bizlere güzel bir yaklaşım gösterdiler. 'Kış gününde çocukları giydirmek istiyoruz' dediler. Bizler de bu tekliften dolayı çok memnun olduk. Kendilerine liste yaptık. Bu kapsamda çocuklarımızı otellerinde ağırlayarak yardımda bulundular. Bu da çocukların sosyal hayatı tanımaları açısından çok güzel bir çalışma oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum"

"Çocukların sosyal hayata uyumlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz"

Sokakta çalışan çocuklarla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Çohaz "Sokakta çalışan çocuklara karşı bir yıl önce Büyükşehir Belediyesi ve Van Emniyet Müdürlüğünün destekleriyle mobil ekiple önlem almaya başlamıştık. Zaman zaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü de bize destek vermeye çalışıyor. Mobil ekibimiz haftada üç gün çarşı merkezinde ve sokaklarda geziyor. Trafik ışıklarındaki çocukları alıp aileleriyle görüşüyoruz. Eğitimlerine devam etmelerini sağlıyoruz. Yardıma muhtaç ailelere elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. DAKA aracılığıyla Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yeni başlattığımız proje kapsamında gençlerin, çocukların sosyal hayata uyumlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"Çocukların yarınlarını kurtarmaya çalışıyoruz"

Çocukların yarınlarını kurtarmak için çalıştıklarını söyleyen Çohaz, "Büyükşehir Belediyesi Süphan Mahallesinde bize yer tahsis etti. Sokakta çalışan çocukları alıp aileleriyle görüştükten sonra düzenlediğimiz kurslarla eğitim veriyoruz. Çocukların yarınlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Van'ın çeşitli mahallelerinde 250 çocuk tespit ettik. Bu çocuklar için çalışma yapıyoruz. 250 çocuktan yarısını kurtarabilirsek bizim için mutluluk vericidir. Çalışma sürecimizde Kurtuluş Akay ve Umut Akay bey örnek davranışta bulunarak sokakta çalışan çocukları giydirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme