Ak Parti güçlülere yer verirse kazanır

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan aday adayı Orhan Bağlayıcı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin güçlü adaylara yer vermesi gerektiğini belirterek, 'AK Parti'nin bugüne kadar kaybetmesinin tek nedeni güçlü insanlarla yola çıkmamasıdır. AK Parti'de siyaset yapanlar korkmadan hareket etmelidirler. AK Parti oy potansiyeli olan kesimlere yer vermelidir' dedi.

Burhan Ergin

AK Parti'de 2019 Mahalli İdareler Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, 16 Kasım Cuma günü saat 17.00'de sona erecek. İpekyolu Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Bağlayıcı gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürü İkram Kali ile görüştü.

2009-2014 yılları arasında Erçek Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu söyleyen Orhan Bağlayıcı, "2004 yılında AK Parti Erçek Belediye Başkan Adayı oldum fakat az bir farkla seçimi kaybettim. 2009 seçimlerinde tekrar aday oldum. Yüzde 60 ile seçimleri kazanarak, belediye başkanı seçildim. Şuan 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den İpekyolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulundum" dedi.

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Bağlayıcı 27 yıl Tarım İl Müdürlüğünde görev yaptığını belirterek, "1960 Van doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite tahsilimi Van'da tamamladım. 1983 yılında Tarım İl Müdürlüğünde tekniker olarak göreve başladım. Yaklaşık 27 yıl Tarım İl Müdürlüğünde çalıştım. Ziraat Odası, Keçi Yetiştiricileri Birliği, Van Arıcılar Birliği ve bunlara benzer kooperatiflerin kuruluşunda bakanlık temsilcisi olarak görev aldım. Tarım İl Müdürlüğünde çalıştığım süre zarfında ilimize ve ilçelerimize çok güzel hizmetler yaptım" ifadelerini kullandı.

"Yolsuzluk yapılmasına izin vermedim"

Belediye Başkanlığı döneminde en ufak bir yolsuzluğa bulaşmadığını söyleyen Bağlayıcı, "Erçek Belediyesini devralırken 800 bin TL borçla devraldım. Tabi Erçek köy görümünde bir yerleşkeydi. 800 bin TL bize göre çok büyük bir rakamdı. Göreve başladıktan sonra 1 buçuk yıl içinde borçları sıfırladım. Erçek'te 3 tane bina yaparak, çok güzel hizmetler verdim. İpekyolu Belediyesi yaptığım 3 katlı bir binayı yaşam merkezine çevirmiş, yüzlerce öğrenciye ücretsiz kurs veriliyor. Ben göreve başlarken hedefim Erçek'i ilçe yapmaktı fakat ne yazık ki Van Büyükşehir statüsüne kavuştuğu için belediyemiz kapandı. Belediyeyi borçsuz bir şekilde devrederek, kasasında 286 bin lira bıraktım. Türkiye'de borçsuz kapanan ve hesabında para kalan tek belediye Erçek'tir. En ufak bir yolsuzluk yapılmasına izin vermedim. Çalmadım, çaldırmadım. 2014 seçimlerinde tekrar AK Parti'den aday adayı oldum ama Abdulmenaf Keyifli'ye yer verildi. Sonrasında İl Başkan Yardımcılığı, Yerel Yönetimler Başkanı, Halkla ilişkilerde görev yaptım. Herkesle yakından ilgilendim. Kesinlikle hiç kimse arasında ayrımcılık yapmadım" şeklinde konuştu.

"AK Parti oy potansiyeli olan kesimlere yer vermelidir"

AK Parti'nin aday seçerken oy potansiyeli olan adaylara yer vermesi gerektiğini anlatan Bağlayıcı, "Aday gösterilmem halinde İpekyolu ilçesini kazanacağıma inanıyorum. İpekyolu'nun en büyük sorunu Tuşba'nın kendi sınırları içerisine çekilmemesidir. Tuşba ilçesi maalesef kendi çarşısını kuramadı. Haliyle Tuşba'da oturan vatandaşlarda alışveriş için İpekyolu ilçesine geliyor. İpekyolu ilçesine ayrıca acilen bir devlet hastanesine ihtiyacı var. İpekyolu'ndan aday gösterilmem halinde İpekyolu ilçesinin gelişmesi için canla başla çalışacağım. Bruki Aşiretine mensubum, İpekyolu'nda oy potansiyelim çok yüksektir. Kayhan Türkmenoğlu il başkanlığı görevine geldiğinde 30 muhtar kendisini ziyaret ederek, İpekyolu'ndan aday gösterilmemi istemişler. Şuan 45 muhtar benim adaylığıma destek veriyor. AK Parti'nin bugüne kadar kaybetmesinin tek nedeni güçlü insanlarla yola çıkmamasıdır. AK Parti'de siyaset yapanlar korkmadan hareket etmelidirler. AK Parti oy potansiyeli olan kesimlere yer vermelidir. Güçlü adaylara yer verilirse AK Parti Van'da belediyelerin çoğunu kazanır" dedi.

Bakmadan Geçme