Ak Parti'de neler oluyor?

Van'da AK Parti de yaşanan yanlışlar, hatalar, iddialar, sorunlar bir partinin iç sorunudur bizi ilgilendirmez demek yanlıştır. Bu parti iktidarsa ülkemizi, memleketimizi ve kaynakları yönetiyorsa, milletvekilleri ve yerel teşkilatı Van'ı temsil ediyorsa yaşananlar oy veren vermeyen herkesi ilgilendirir.

CUMHURBAŞKANI ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, metal yorgunluk, heyecan ve oy kaybı belirlediği AK Parti teşkilatlarını bu yılın sonuna kadar yenileyerek 2019 seçimlerine bugünden hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinde teşkilatlarla sınırlı olmayan sorunları “metal yorgunluk” tanımıyla açıklamayı uygun bulmuştur. Geçen hafta 12 il başkanı istifasını sundu. Sıra diğerlerinde.
Yorgun ve yıpranmış Van teşkilatına gelince.
Mesaisini, enerjisini kente, topluma hizmet ve 2019 seçimlerinin başarısı için harcaması gereken AK Parti teşkilatı içten içe kaynıyor. Partililer kendi kendilerine muhalefet yapma başarısını da gösteriyorlar. Yorgan kavgası, siyasi ikbal hırsı, kişisel hırslar gözleri karartmış durumda. Bu gerçekler ortadayken küçük bir eleştiri dahi düşmanlık göstergesi olarak işaret ediliyor. Kimse burundan kıl aldırmıyor. Öz eleştiri yapmak “ biz nerede yanlış yaptık” sorusu akıllara getirilmiyor.
Partili partisiz çevreler AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve ekibinin yıprandığını sıkça dile getiriyorlar. AK Parti'de görev almak üzere harekete geçen isimlerde Soğanda ve ekibinin bir an önce görevi bırakması gerektiğini söylüyorlar. İstifa çağrılarına genel merkezi işaret ederek yanıt veren Soğanda kendisiyle ilgili verilecek her türlü kararı saygıyla karşılayacağını söylüyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme