Alpaslan: İşsizlik Gençlerin ve Kadınların Kaderi Değil

- AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, işsizliğin gençlerin ve kadınların kaderi olmadığına dikkat çekerek, “Genç nüfusun ve işsizliğin oldukça yoğun olduğu Van’da, huzur ortamını pekiştirmek için genç ve kadın girişimciler desteklenmeli, işletmeler gelişmeli ve işsizler iş bulmalıdır” dedi.

AK Parti'nin siyaseti; ülkenin güçlenmesi, toplumsal refahının artması, demokratik hak ve özgürlüklerin gelişmesi iradesi ile bir dava olarak gördüğüne vurgu yapan Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, “Türkiye, dünyada ekonomisi ile örnek olarak gösterilen bir ülke. Ayrıca çözüm süreci ile kardeşlik hukukunun güçlenmesi için emin adımlarla başarılı çalışmalar yapılıyor. Van'ın da Türkiye'nin artan refahından hak ettiği payı alabilmesi, yatırımların artması, tarım, turizm ve ticaretin gelişmesi, gençlerimizin iş bulabilmesi, huzur ortamının kalıcı hale gelmesine bağlı. Van'da çözüm süreci ile birlikte kapanan işletme sayılarında azalma oldu. Ancak süreç ile birlikte ekonomi de gelişmeli ki insanımız iş ve aş sahibi olsun. Bunun için esnaf ve sanatkarlara, işletmecilere, genç girişimcilere verilen yatırımcı risk ve girişim sermayesi başta olmak üzere, tüm destekler hakkında yeterli bilgilendirme yapılmalıdır” dedi.

GİRİŞİMCİLİK KONSEYİ OLUŞTURULMALIDIR
Kurulan işletmelerin gelişmesi ve işsizliğin azaltılabilmesi için kurumlar arası koordinasyonun büyük önem taşıdığına değinen Alpaslan, “Bölgemizdeki yatırımcıların kaynakları iyi değerlendirmesi, işletmelerin gelişmesi ve istihdamın arttırılabilmesi için, ilgili kurumların daha etkili ve koordineli çalışması gerekiyor. Destek veren kuruluşların yanı sıra meslek odaları ve sivil toplum örgütleri tarafından girişimciler, verilen destekler ile çağın gerektirdiği ölçüde rekabetçi girişimcilik kültürü hakkında bilgilendirilmelidir. Girişimcilikle ilgili konular üniversitenin akademik programında da yer almalıdır. Bu nedenle genç ve kadın girişimciler kurulları, İŞGEM, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, kamu kesimi temsilcilerinin ve KOSGEB gibi girişimcilik destek mekanizmalarından başarılı bir şekilde yararlanarak işini kurmuş olan girişimcileri bir araya getiren, girişimcilik konseyi oluşturulmalıdır. Ayrıca verilecek desteklerin bölgeye özgü şartlar dikkate alınarak belirlenmesi de büyük önem taşıyor” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ'NE İHTİYAÇ VAR
Yeni iş kuran girişimcilerin ve yatırımcıların piyasa koşulları ile mücadelede büyük zorluk yaşadığına vurgu yapan Alpaslan, “Girişimciler gerek yatırım, gerekse işletme sırasında ihtiyaç duyacağı kaynaklara kolay erişebilmelidir. Bu nedenle ulusal ve uluslararası boyutta verilen hibe, faizsiz ya da düşük faizli kredi gibi imkânlardan ve Hazine Müsteşarlığı desteklerinden yararlanması için meslek örgütlerinin aktif tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini sürdürmesi gerekiyor. Ayrıca Girişimciliği Destekleme Araştırma Merkezi'nin, Kuluçka ve Hızlandırıcı Merkezleri, İş Modelleme Atölyeleri'nin kurulması bir yandan yeni iş kuran girişimcilerin işlerini geliştirirken, diğer yandan da gençler ve kadınlar için önemli bir istihdam alanı oluşturur” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme