ALPEREN OCAKLARINDAN ABD'NİN KARARINA SERT TEPKİ

Alperen Ocakları Van İl Başkan Yardımcısı Volkan Ertosun, ABD Temsilciler Meclisince, sözde 'Ermeni soykırımı' tasarısı ile Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Türkiye'ye yönelik yaptırımlar öngören yasa tasarısının kabul edilmesine tepki gösterdi.

Vansesi Haber Merkezi

Volkan Ertosun yazılı olarak yaptığı açıklamada “Tarih tekerrür etmez. Ama benzer olaylar tarihte hep yaşanır. Aynı bugün karşı karşıya kaldığımız hadiseler gibi. Tarihimize bakıldığında, Şan ve şeref abidesi Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarından, Ermenilerin sözde bağımsızlık için isyan etmeye başladığı zaman dilimi aralığına kadar Ermeni toplumuna büyük önem verilmekteydi. Orhan Gazi döneminde, dağınık topluluklarını ve dini liderlerini Bursa'ya getirip yerleştirerek; bütün din, mezhep, dil ve insanlara hoşgörüyle yaklaşmak ve onları mutlu etmek anlayışı ortaya konulmuştur. Fatih Sultan Mehmet Han döneminde ise, 1453 yılında İstanbul'un fethinden sonra Ermeni toplumuna karşı yakın ve hoşgörü içerisinde bir tutum sergilenmiştir. Anadolu'nun birçok şehrinde yaşayan Ermeniler, zamanla İstanbul'a gelerek çeşitli semtlere yerleşmişlerdir. 19. Yüzyılın başlarına kadar Ermeni toplumu, Osmanlı devleti bünyesinde tam bir serbestlik, güven ve imkân içerisinde, bütün fırsat ve imkânlardan sonuna kadar yararlanarak yaşamış olduğu tarihi kayıtlarda mevcuttur” ifadelerini kullandı.

“Karar asla kabul edilemez”

ABD Temsilciler Meclisinin verdiği kararın kabul edilebilir bir tarafının olmadığını söyleyen Ertosun, “Hâl böyle iken Osmanlı Devleti, 1915 yaz ve sonbahar döneminde Türkiye Ermenileri zorunlu bir tehcire tabi tutuldu. Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek herhangi bir husus bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluşun 96. Yılında, tarihinde yerel halkı başta olmak üzere, dünyanın her tarafında nasıl soykırım yaptığı tüm dünya tarafından bilinen, ayrıca; günümüzde bile siyahî vatandaşlarına onur kırıcı, utanç verici uygulamalarda bulunmaya devam eden emperyalist sözde müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri, Temsilciler Meclisinde 1915 hadiselerini soykırım olarak kabul etmeleri akıl ile izan edilebilecek bir durum değildir. Ermenilerin Osmanlı Devleti topraklarında etnik temizliğe maruz kalıp, soykırıma uğradıkları iddiası uydurma olup tarih ve hukuki dayanaktan yoksundur. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun da belitmiş olduğu gibi “Bugünün şartlarında bile dünyanın en başarılı sevk ve iskân uygulamalarından biri olan 1915 tehcirini soykırım olarak nitelendiren bir karar asla kabul edilemez.” Şehit Liderimizin tarihe altın harfler ile yazılı bu sözleri günümüzde Türk Milletinin duygularına tercüman olmaktadır” diye konuştu.

“1915 olayları soykırım değil, Türk'ün şanlı tarihidir”

Başkan Yardımcısı Volkan Ertosun son olarak şunları söyledi; “Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde tarihsel emellerini yerine getirmek için fırsat bekleyen emperyalist devletler, Ermeni soykırımını Büyük Ermenistan rüyasını gerçeğe dönüştürmek için basamak olarak kullanıp “Dört T kavramı; Tanıtım, Tanınma, Tazminat ve Toprak” taleplerini ihtiva ettiğinin farkındayız, bu kararı Alperenlerin ve Aziz Türk Milletinin kabul etmesi söz konusu değildir. Emperyalist Amerika ne yaptırım uyguluyorsa uygulasın. Ülkemiz bu tarz tehditlere baskılara boyun eğmeyecek kadar büyük ve güçlü bir devlet geleneğine sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın, siyasi partilerimizin, STK'ların bu konu ile ilgili kenetlenip birlik içinde hareket etmesi elzemdir. Unutulmamalıdır ki 1915 olayları bir soykırım değil, Türk'ün şanlı tarihidir.”

Bakmadan Geçme