ALTIN KENTLER PLATFORMU 'EVET' DİYECEK

Şehircilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Altın Kentler Platformu Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Anayasaya Referandumunda ' Evet' diyeceklerini basına açıkladı.

Altın Kentler Platformu başkanı Nihat Boztepe referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak referandumda “EVET” in neden önemli olduğunu basına şu sözlerle açıkladı “ Hızla değişen gündem ve onlarca yılın ittifaklarını dahi sorgulamamıza neden olan siyasal gelişmeler,ardı ardına gelen huzursuzluklar ve nihayetinde milletimize dönen silah namlularıile alçak darbe girişimi; Hepsi Altın Kentler Platformunun kuruluş ve yapılanma çalışmalarını takiben meydana gelmiş olağanüstü dönemi anlatmaya yetmez.

Amacı bizleri dize getirmek olan hem içeride hemde sınırlarımızın ötesinde yaşanan siyasi konjonktürü hep birlikte yakından takip ediyoruz. Tüm bu olağanüstü gelişmelerin rastlantısal olmadığını fark edebiliyoruz. Bizler şaşırırken, bazı çevrelerin aldığı konumu ve bazı çevrelerin birlikte verdiği resmin anlamını, herkes kadar bizlerde şaşkınlık ve teessürle not ettik.

Görünen Oki, hızlı, kuvvete dayanan ve milli bir yapılanmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. O halde menfaatlerimizin aksine bir yönde süregelen bu oyunu bozmak, engel olabilmek için içeride kararlı ve dirlik içinde olmak bir mecburiyettir.

Yapılan İllüzyonufark edip, gerçekler ile yüzyüze kaldığımız şu günlerde, sürekli uyanık olmak ve barış içerisindeki toplumsal yapımızı korumak, temel vatandaşlık görevi olarak önümüzde durmaktadır...

Bugün,

Meclisten geçmiş veonayımıza sunulmuş olan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemitüm görevlerimizin yanı sıra aksatamayacağımız yeni ve önemli bir ödev mahiyetindedir.

Değerli Kardeşlerimiz,

Her şey gözlerimizin önünde cereyan etmektedir;


Üst üste kalkışılan huzur bozma gayretlerini tedirginlikle ama vakar içinde birlikte yaşadık.
Darbe süreci ve arkasındaki güçlerin kimler olduğunu hep birlikte fark edip, değerlendirirkenhiç tereddüt etmedik.

En başından bugüne değin sorumlularını halen ve ısrarla muhafaza edenleribirlikte tespit ediyor, diğer yandan insanlığın bugüne kadar geliştirdiği tüm evrensel değerlerin ve hukukun,konu Türkiye olduğunda, nasıl ayaklar altına alınıp çiğnendiğine birlikte şahit oluyoruz.

Özetle,16 Nisan'da oy verme bölümüne geçtiğinizde, bir vatandaşlık ödevi olarak EVET mührüne hangi şiddetle basacağınıza ve Ülkemizin geleceğine siz karar verin..

Ödevimizi, hür irademizi ortaya koymamızdan hemen sonrasında sonuç “EVET” çıkarsa hangi mihraklar rahatsız olacak ve hangiodakların ülkemiz üzerine kurduğu yeni oyunlarınıve tuzaklarını bertaraf ettiğimizi hep birlikte göreceğiz.“ dedi. Başkan Boztepe sözlerine son olarakta“Referandumda Altın Kentler Platformu oluşturan STK larınortak karar alarak referandumda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin anayasa değişikliğine "Evet " diyeceklerini belirtti”

Bakmadan Geçme