Altınay'a tam Fonksiyonlu Hasta Yatağı

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü olarak evde sağlık hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı hastalara desteklerini sürdürdüklerini belirtti.
Evde sağlık hizmetlerinin il genelinde 8 Hastane ve tüm Aile hekimlikleri tarafından verildiğini açıkladı. Dr. Acar, 'Yatağa bağımlı ve engelli hastaların beslenme maması, alt bezi, tekerlekli sandalye, havalı yatak, aspiratör cihazı gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Hastaların bu ihtiyaçlarının raporlandırılması ve hastaneye nakillerinin sağlanmakta olduğunu belirterek. Tıbbi cihaz ve ilaçların birçoğu raporlandırıldığı takdirde, ücretin bir kısmı SGK tarafından karşılanıyor. Ancak fonksiyonlu iki motorlu hasta karyolası gibi malzemeler raporlandırılsa bile sosyal güvence kapsamında hiçbir kurum tarafından ödenmiyor' dedi.
Dr Acar, İlimiz Özalp Ağzıkara Köyü Ali mezrasında ikamet eden 23 yaşındaki Mehmet Altınay akciğer hastası olup 2005 yılında yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kaldığını 8 yıldır yatağa bağlı olduğunu Evde sağlık hizmeti, gördüğünü belirterek; 2005 yılında geçirmiş olduğu akciğer hastalığı neticesinde hastanın babası Abdurrahman Altınay, tarafından Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri koordinasyon merkezine oğlu için tam fonksiyonlu hasta yatağı başvurusunda bulundu kurumumuza dilekçeyle başvurması neticesinde evde bakım hastasına tam fonksiyonlu hasta yatağı temin edilerek, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Serhat Şimşek ve Birim sorumlusu Dr. Mehpare Altay tarafından hastanın evine götürülerek teslim edildiğini belirtti.
Bu ihtiyacı sağlamak için hastaya fonksiyonlu hasta yatağı verdik. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde tıbbi cihaz ve fonksiyonlu hasta yatağı vermeye devam edeceğiz' diye konuştu. Dr. Acar, hasta ve yakınlarının ihtiyaçları kalmayan tıbbi cihaz, havalı yatak gibi malzemeleri bağış olarak da kabul ettiklerini, tutanakla teslim alınan tıbbi cihaz ve malzemelerin maddi durumu yetersiz ve kimsesiz ailelerin kullanımına sunacaklarını belirterek çağrıda bulundu. vanhaber, van, haber, van haber hasta, yatalak, yatak, sağlık, mehpare altay

Bakmadan Geçme