Altını olanlar dikkat! Dünya Altın Konseyi uyardı

Dünya Altın Konseyi (WGC), altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında olumlu bir seyir izleyeceğini iddia etti.

TAKİP ET

WGC'nin analizine göre, gelişmekte olan ekonomilerin merkez bankalarının para politikası sıkılaştırmalarının zirveye ulaşmak üzere olduğu ve genel bir öngörünün ABD ekonomisinin bu yılın sonlarına doğru hafif bir düşüş kaydedeceği yönünde olduğu ifade edildi.

Rapora göre, altın yatırımcıları, daha düşük dolar ve tahvil getirileri ile desteklenen altının canlı bir performans sergilemesini bekleyebilirler. Yılın ilk yarısında olumlu dönüşlerin ardından, altın fiyatlarının bu koşullar altında güçlü kalması öngörüldü.

WGC analizine göre, ekonomik durum kötüleşirse, altına olan yatırım talebinin artacağı beklenmekte. Ancak ekonomide yumuşak bir iniş veya daha sıkı bir para politikası durumunda ise altın yatırımlarının azalabileceği iddia edildi.

Raporun son bölümünde, yatırımcıların, tarihi uyumsuzlukları dikkate alarak, ağır bir ekonomik düşüş olasılığının hala göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı. Para politikası ve ekonomik performans arasındaki ilişkiye dikkat eden yatırımcılar, endişelerini dile getirdi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme