Amatör Kulüplere Süper Fırsat

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) daha önce sadece profesyonel kulüplerin alt yapılarının katılabildiği Akademi Ligi’ne gerekli koşulları yerine getiren bütün amatör kulüplerin katılabileceği sisteme geçti.

Rıdvan CAN

Profesyonel ligde mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere Van amatör Liginde mücadele eden takımlar, ilçe takımlarının alt yapı takımları yeni sezonda deplasmanlı Akademi ligine katılabilecek.

TFF aldığı kararla Amatör lig kulüplerinin kriterlere uyması halinde amatör kulüpler Akademi Ligi'ne katılım başvurusu yaparak deplasmanlı lige katılabilecek. Deplasmanlı bölgesel lige 2015-2016 sezonundan itibaren antrenman ve müsabaka sahaları ile teknik kişi kriterleri uygun olan Bölgesel Amatör ligi (BAL) takımı ve yerel liglerdeki Amatör takımlardan belirtilen kriterleri yerine getiren takımlarında dahil edilmesi kararlaştırıldı.

TFF tarafından Amatör Takımların Akademi Ligine Katılma Kriterleri:

1- En az 4 yaş grubuna katılım (U-14 - U-19 arası)

2- Alt yapı takımlarının kullanımına tahsis edilmiş gece aydınlatmalı sentetik yada çim saha (68-105m)

3- Dört adet soyunma odası (yeterli sayıda duş, wc)

4- Bir hakem odası

5- En az 1 adet UEFA B , 1 Adet TFF C ve 1 adet kaleci antrenörü olmak üzere 3 adet diplomalı antrenör

2015-2016 sezonunda Akademi ligine Van'dan katılmayı taahhüt eden kulüpler;

Yapılan başvurular kriterlerin uygunluğunun denetlenmesi sonucu lige katılmaları kesinlik kazanacak.

Tesisleşmeyi, altyapıyı güçlendirmeyi, amatör futbolun ve yetenekli futbolcuların önünü açmayı hedeflenen uygulama Van'da mücadele eden amatör kulüplerine de deplasmanlı lige katılma şansı tanıyor. Van'dan DSİSPOR, 1974 Vanspor, Karayollarıspor, VEDAŞSPOR, İskelespor, B.Belediyespor, ilçe kulüplerinin müracaat etmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme