Anaokulu öğrencileri itfaiyeci oldu

İpekyolu ilçesinde bulunan Yunus Emre İlkokulunda anasınıfı eğitimi gören öğrenciler, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, minik öğrencilere itfaiye kıyafeti giydirildi, araçlara da bindirilen öğrenciler, itfaiye ve çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, anaokulu öğrencilerini ağırladı. 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyeciler Haftasını kutlamak ve itfaiye mesleğini tanıtmak amacıyla Yunus Emre İlkokulunda anasınıfı eğitimi gören öğrenciler, itfaiyeciler ile buluştu. İtfaiye aracının merdivenine binen ve aracı yakından inceleyen minik öğrenciler, itfaiyecilerin kontrolünde hortumla su sıktı. İtfaiye ekipleri öğrencilere itfaiyenin görevleri ile çalışma alanları hakkında bilgilendirmede bulundu.
İtfaiyecilik mesleğinin tanıtıldığı ziyarette öğrenciler yangının oluşumu, nedenleri, yangın esnasında yapılması gerekenler ve yangın tedbirleri hakkında bilgilendirildi. İtfaiyecilere merak ettikleri soruları sorma fırsatı bulunan öğrenciler, hem eğlendi hem öğrendi.

Bakmadan Geçme