Araba sahiplerine büyük masraf: Fiyatları bakın kaç lira oldu...

Araç sahipleri için mali sıkıntılar devam ediyor. Ek MTV sonrası yeni bir kötü haber geldi. 2024'te bir deprem nedeniyle ek vergi ödemeleri bekleniyor.

Araç sahiplerine kötü haber devam ediyor. Ek MTV ödemelerinin ardından, araç sahipleri yüksek akaryakıt fiyatları ve artan araç maliyetleri ile baş etmek zorunda kaldılar.

AYM'ye yapılan itirazın reddedilmesi, aynı yıl içinde ikinci kez deprem fonuna ödeme yapma zorunluluğunu getirdi.

Şimdi 2024 yılında yeni zamların geleceği açıklandı, bu da araç sahiplerini daha fazla zorlayacak.

FİYATLARI NE KADAR OLACAK, ZAM VAR MI?

6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı yaşanan büyük deprem felaketi 11 ilimizde yıkıma neden olurken depremde ne yazık ki 50 binden fazla canımız da hayatını kaybetmişti. Depremin yarattığı ağır tahribat ve yıkılan illerin büyük şehirler olması ülke ekonomisine de yük binmesine neden olmuştu. Yaşanan bu büyük maliyet 2024 yılı için yeni zamlara neden oldu.

PEKİ YENİ ZAM NE ZAMAN?

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından 100 milyar dolarlık bir kayıp yaşanırken bunun 5 milyar dolarını reasürans şirketleri üstlenmek zorunda kaldı. Yaşanan bu büyük kayıp şirketlerin uygulayacakları primlerde 2-3 kat artış yaşanmasına neden olacak.

Maliyet artışları, konut, sağlık, kasko poliçelerine zam olarak yansıyacak. En yüksek artış ticari ve işyeri sigortalarında olacak. Kasko ücretleri de bu zamdan nasibini alacak. Yani araç sahipleri ek MTV ödemeleri sonrasında ikinci bir deprem darbesi daha almış olacaklar.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme