Asgari ücret için tarih değişti

2024 yılına ait asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin görüşmeler sürüyor. Yüzde 50'lerin konuşulduğu zam oranı için 3. görüşme ve asgari ücretin belirlenme tarihi değişti. Bu hafta yapılması beklenen görüşme aralık ayının son haftasına kaldı.

2024 yılı için asgari ücreti belirleme çalışmaları sürüyor. 11 Aralık'ta ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ekonomik veri ve raporları komisyon heyetlerine sundu.

Toplantının ardından Türk-İş'in Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar açıklamalarda bulundu. “Toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadı. Biz rakam söylemeyiz. İşveren diyecek ki, ‘Ben seni bu ücrete çalıştıracağım. Çalışır mısın, çalışmaz mısın?' Biz de diyeceğiz ki, ‘Bu ücrete çalışırız, şu ücrete çalışmayız.' TÜİK'ten de rakam gelmedi. Hiçbir yerden bir rakam yok. Şu anda bir sonuç yok” dedi.

Görüşmelerin kısa zamanda mutabakatla tamamlanmasını arzu ettiklerini belirten Ramazan Ağar, sonrasında şunları da ekledi: “Ama rakam belirli olmadığından dolayı bir şey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli. Asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli. Asgari ücretle çalışan insanların ev kirasını, elektrik, doğalgaz parasını ödeyemediklerini biliyoruz. Bilhassa büyük şehirlerde 10 bin liradan aşağı ev kirası yok. Ankara'da 10 bin liraya da ev kirası yok. Bunları iyi değerlendirmek lazım.”

Kaynak: Posta Gazetesi

Vansesi Gazetesi

Bakmadan Geçme