Aşk bir bahçe...

Eğer bir işe ne zaman başlamam gerektiğini, bu işe başlarken gerçekten kimi dinleyeceğimi ve yapılması gereken en önemli şeyin ne olduğunu bilebilseydim, kesinlikle girdiğim her işte başarılı olurdum.
Ama aşk öylemi! Ne sorgu tanır, ne öğüt, ne araştırma…
Bir kez girdimi gönülle, gözler görmez olur, kulaklar duymaz olur. Kim ne dersin her anını, her saniyeni onun yanında olmak için harcarsın.
An'ın farkına vardığınızda ve verdiğiniz kıymetin takdir görmediğiniz ana kadar bu böyle devam eder. Ya da siz öyle olduğunu düşünürsünüz.
Bir aşk için yapabileceğin her şeyi yaptığına inanırsın. Fakat durumuna baktığında hala yalnızsın. Giden gitmiştir. O gitmeyi kafasına koymuştur. Artık ne yaparsan yap, hiçbir işe yaramayacaktır. Sen kendini paralarken, o her zaman bahaneler bulmaya devam eder. Aşk, sevgi, ilişki, evlilik adı ne olursa olsun, iki ucu keskin bıçaktır bu işin. Yaptıklarınla değil yapmadıklarınla yargılanırsın her zaman. Bu mahkemede hafifletici sebepler yoktur. İyi halin cezanda indirim sağlamaz. Sen, 'Ama senin için şunu yaptım' derken o, 'şunu yapmadın' diye cevap verecektir. Ve ne söylesen karşılığında mutlaka başka bir iddiayla karşılaşacaksındır. Üzülme, sen aşkı yaşanması gerektiği gibi yaşadın. Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, düşündün, şiirler yazdın. 'Peki, o ne yaptı' deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta. Sen aşkını doya doya yaşarken, o kendine engeller koyuyorsa, bu onun sorunu. Bir insan eksik yaşıyorsa ve bu eksikliği bildiği halde tamamlamak için uğraşmıyorsa sen ne yapabilirsin ki onun için? Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.
Asıl sorun bu işte!...
Gerçekten herkes kendinden sorumludur aşkta. Gün gelip de bittiğinde aşklar, ilişkiler ve yol sona geldiğinde. 'Ben onun için bunu da yapmıştım şunu da etmiştim' demek boşa bir çabadan başka bir şey değildir. Şunu anlamak büyük bir erdemdir. Aşk bir bahçe gibidir. O bahçeye ne ekerseniz, onu biçersiniz. Bahçeye bakmaya devam ettiğiniz sürece, o bahçede onu görmeye devam edeceksiniz. Güzellikler ekerseniz, güzellikler göreceksiniz, şüpheler ektiğiniz sürece tedirginlikler, korkular ve yalanlar göreceksiniz. Kaçınmalar ektikçe yalnızlıklar göreceksiniz… Eğer halen bahçede iseniz, bir şansınız var demektir. Yok değilseniz, yeniden bir bahçe oluştururken akıllı olma şansınız var demektir. Ama sürekli hayatı ıskalama lüksünüz bir gün bittiğinde bahçede olma şansınız da bitmiş olacak.
Bütün bahçeler güzelliklerle dolsun. Kimse ayrılmasın, üzülmesin, aldatılmasın.
Hayat her şekilde devam ediyor…
Sevgiyle ilerleyin… vanhaber,haberlervan,bedia barak,köşeyazıları

Bakmadan Geçme