ASKON Van'a Özel Üniversite Kuracak

Merkezi İstanbul’da olan, Van’da kuruluşunu tamamlayan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (AKSON) Van Şubesi düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan ASKON Van Şubesi Başkanı Maşallah Gözel ASKON’un kuruluş amacını ve öngördüğü faaliyetleri dile getirerek Van’da özel üniversite kurmak amacıyla çalışmalara başladıklarını belirtti.

Rıdvan Can

ASKON Van Şubesi, düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. ASKON'un işadamı kimliğine ve girişimci cesaretine sahip insanları ortak çıkarlar ve sosyal hedefler etrafında bir araya getirdiğini belirten ASKON Van Şubesi Başkanı Maşallah Gözel basınla tanışma toplantısında yaptığı konuşmada merkezi İstanbul'da olan ASKON'nun 1998 yılında kurulan, üyelerinin kurumsal altyapılarını güçlendiren, üyeleri arasındaki sosyal, ticari ve milli şuuru geliştiren, aynı misyonu paylaşan ulusal ve uluslar arası kuruluş ve müteşebbislerle sağlıklı ilişkiler kuran, İş çevrelerinin yararlanmasını sağlayacak platformlar ve fırsatlar oluşturan, işbirliği alanları ve projeleri üreten, ülkemiz ekonomisi ve müteşebbislerinin ulusal ve uluslar arası alanda en güçlü ve ilk akla gelen temsilcilerinden olan, ekonomide ahlak ilkelerini öncelikleyen etkin bir kuruluş olduğunu belirtti. ASKON'un Van'da kuruluşunu tamamladığına işaret eden Başkan Gözel, ASKON'un Türkiye'nin 7 bölgesinde 23 şube ile faaliyet gösterdiğini kaydetti.

ASKON'nun ülkemize ait marka ve ürünleri dünya pazarlarının en etkin marka ve ürünleri arasında görme ideali olduğunu vurgulayan Gözel şunları söyledi: “ Hak ve adalet, her şeyin temelidir. Haksızlık söz konusu olduğunda, arkasındaki güç ne olursa olsun haksızlığa karşı olmak ASKON için vazgeçilmez bir ilkedir. ASKON, bu ilkenin ekonomik bir düstur haline getirilmesi mücadelesidir. Ekonomide kalıcı başarılar sağlamanın zemini hür teşebbüstür. ASKON, özel sektörün önündeki engelleri kaldırma kararlılığıdır.”

ASKON'un Van'da yapacağı çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Başkan Maşallah Gözel , “ASKON işadamı kimliğine ve girişimci cesaretine sahip insanların ortak çıkarlar ve sosyal hedefler etrafında bir araya getiren bir sivil toplum örgütüdür. Van'ın turizmine ve fuarcılığına katkı sağlayacak fuar otelciliği için resmi başvurularımız yaptık. Projelerimizi hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanı ile görüştükten sonra bu konu ile ilgili gelişmeleri sizlerle yine paylaşacağız. Van'ın kalkınmasına en önemli katkı sağlayacak olan ihracattır. İthalat ve ihracat konusunda hemen geniş katılımlı eğitim programlarını başlatıyoruz. Üzülerek ifade etmek gerekirse ithalat ve ihracat nasıl yapılıyor, esnafımız, tüccarlarımızı bilmiyorlar. Bu eğitim programlarından nihai neticeler alacağımızdan hiç endişemiz yok. İş dünyasında kalıcı başarılara yol açacak, kalite bilincini yaygınlaştıracak AR-GE'yi özendirmek ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktır. Teknokent-ASKON Van Şubesi olarak başvurularda bulunduk. Üniversitemiz ile akademik kurullarımız konusunda işbirliği çalışmalarını yürütmeye başladık. Van'ın artık özel bir üniversiteye kavuşması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde çalışmalar başlatarak raporlar hazırladık. Artık Van'dan diğer illere öğrenci göçünü önlemek istiyoruz. Kuracağımız özel üniversite yapısı itibariyle herkese açık olacak” dedi.

ASKON Van Şube Başkan Yardımcısı Adnan Ertürk ise, Vanlı işadamları olarak Van'ın gücüne güç katmak ve yerel sermayeyi kente yakışır projelerle süslemek adına bir araya geldiklerini kaydetti. Ertürk, “İlimizde bulunan tüm kamu kuruluşları, üniversite, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, meslek odaları ve belediyelerle işbirliği içerisinde ilimizin sanayisine, turizmine ve eğitimine destek olmak ve çözüm ortağı olmak için gayret sarf edeceğiz. Siyaset üstü bir düşünceyle Van'ımızı gelecek nesillere hak edecek şekilde emanet etmek temennisiyle buradayız” dedi.

Tanışma toplantısına ASKON Van Şube Başkanı Maşallah Gözel, Başkan Yardımcısı Adnan Ertürk, Başkan Yardımcısı Fatih Altun, Başkan Yardımcısı Remzi Ariç, Başkan Yardımcısı Selim Aşma İstişare Kurulu Üyeleri Murat Beyazağaç, Haluk İnanç, İshak Kalkanbaş, Menduh Kahraman ve Harun Oğuz katıldı.

Toplantı, basınla tanışmanın ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme