Avrupa'nın ilk imam hatipi ilk mezunlarını verdi
Belçika'da 4 yıldır faaliyette olan Avrupa'nın ilk imam hatip lisesi, ilk mezunlarını verdi.
Belçika'nın Mons kentinde 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu bir okul binasının 1989'da alınıp gerekli tamiratın ardından önce İbn-i Sina İslami İlimler Enstitüsü'ne, 2012'de de aynı adla yatılı kız imam hatip lisesine dönüştürülmesinin ardından, okul bu sene bir ilke sahne oldu.
4 yıllık eğitimin ardından 72 öğrenci, Avrupa'nın ilk imam hatip lisesi olan Belçika İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Okulun ilk mezunları için bahçede yapılan törene öğrencilerin ailelerinin yanı sıra Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinden yetkililer de katıldı.
'TARİHİ BİR GÜN'
Belçika İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürü Dr. Abdülhalim İnam, 'Tarihi bir güne tanıklık ediyoruz çünkü bugün Avrupa'daki ilk imam hatip lisesinin ilk mezunlarını vermesini kutluyoruz' dedi.
Bugünü bayram ilan ettiklerini söyleyen İnam, 'Çeşitli şehirlerden, çeşitli ülkelerden buraya gelen öğrencilerimiz, bir sürü zorlukları aşarak derslerinde de başarılı olarak bu mezuniyeti kutlamayı hak ettiler' diye konuştu.
OKUL BİRİNCİSİ: RABBİMİZ KARŞILIĞINI VERDİ
Okuldan birincilikle mezun olan Rüveyda Keleş, 'Güzel bir his. Diğer kardeşlerim de benim gibi birincidir. Not olarak belki birinciyiz ama mezun olarak hepimiz aynı sayılırız. Hep birlikte başardık bu yolu. Ne kadar zorda olsa da ne kadar çalışsak da en sonunda başardık. Rabbimiz de karşılığını verdi' dedi.
Keleş, tıp fakültesinde okumak istediğini, imam hatipte aldığı eğitimle de İslam'a hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.
8 şubede 184 öğrenci eğitim görüyor
Avrupa'daki Milli Görüş teşkilatının destek ve katkılarıyla alınan bir okul binası, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin incelemeleri ve onayının ardından 2012'da Belçika İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü. 8 şube ile eğitime devam eden okulda, 184 öğrenci eğitim görüyor.
Müfredatı Türkiye'deki imam hatip liseleri ile aynı olan okulda, öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Arapça, temel dini bilgiler, siyer, fıkıh, tefsir, karşılaştırmalı dinler tarihi, hadis, akait ve kelam, hitabet ve mesleki uygulama, İslam kültür ve medeniyeti derslerinin yanı sıra dil ve anlatım, edebiyat, matematik, geometri, fizik, kimya, tarih, coğrafya ve sağlık bilgisi öğretiliyor.