Aydın Talay Yer Altı Çarşı’nın İsmi Değişti

İki bin yılında dönemin Van Belediye Başkanı Aydın Talay tarafından yaptırılan, daha sonraki belediye tarafından Aydın Talay ismi verilen Beşyol Ferit Melen Meydanı Aydın Talay Yeraltı Çarşısının ismi bu yıl yapılan onarım sonrası değiştirilerek Yeraltı AVM yapıldı. Belediyeye ait çarşının isminin yönetim tarafından değiştirilmesi manidar bulundu.

İlhan Siyahtaş

Beşyol Ferit Melen Meydanında bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Aydın Talay Yer Altı Çarşısı 10 ayı aşkın süren onarım sonrası bu yıl hizmete açılmıştı. Çarşı yönetimi aldığı kararla çarşının ismini Yer altı AVM (Alış Veriş Merkezi) olarak değiştirdi.

İsim değişikliği ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan çarşı yöneticisi Vedat Gürcü “ Burası yaklaşık 14 senelik bir işyeridir. Bu çarşı içinde her türlü ihtiyacı giderebilecek özelliklerin ve çeşitliliklerin bulunabileceği bir AVM'dir. Günümüz itibari ile çarşı ismi biraz yöresel kalmıştı. İş yerimiz modern mağazaların bulunduğu, çok kaliteli markaların bulunduğu işyerlerinden oluşuyor. Bizde yönetim ve esnaf olarak buranın isminin Yer Altı AVM olarak değiştirilmesine karar verdik. Şunu da söylemek isterim, burası Aydın Talay Yer altı Çarşısıydı burayı yapan Aydın Talay ismini tekrardan Yer Altı AVM'nin bir yerine yazdırmayı düşünüyoruz. Bu isimle ilgili çarşı esnafı ile görüşmelerimiz devam ediyor. İsim değişikliği yaparak Aydın Talay Yer altı AVM olarak değiştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme