Aydın Talay Yeraltı Çarşı girişleri estetik görüntü ve bakım onarım bekliyor

Beşyol mevkiinde bulunan Aydın Talay Yeraltı Çarşısı'nın bakımsız hali ve girişlerinin kaba, biçimsiz görüntüsü şehrimize yakışmıyor. Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı İrfan Ermiş, yaptığı açıklamada, bu görüntünün Doğu'nun incisi Van'a yakışmadığını, yetkililerin bakım onarım çalışması başlatarak kötü görüntünün yerini göze hoş görünecek hale getirilmesinin Van'a daha çok yakışacağını belirtti.

Ermiş açıklamasında, “Beşyol mevkiinde bulunan Aydın Talay Yeraltı Çarşısı bakımsızlıktan dökülüyor. Doğu'nun incisi Van şehrine yakışmayan görüntüler sergiliyor. İsim tabelası solmuş, çevre düzenlemesi yapılmamış, asansörleri çalışmamaktadır. Yetkililer bir an evvel Aydın Talay Yeraltı Çarşısında bakım onarım çalışması başlatmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Yeraltı çarşısının uzun yıllardır bakımsız kaldığına dikkat çeken Ermiş, yetkililerin bir an evvel gerekli bakım ve onarım çalışmalarını başlatması gerektiğini söyledi. Ermiş, "Aydın Talay Yeraltı Çarşısı ilimizin en işlek, önemli ticari ve resmi protokollerinin, bayram kutlamalarının, şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı devlet adamlarının ilk gördükleri ve vilayeti ziyarete gelenlerin karşılaştığı merkezlerden biri. Ama şu anki görüntü ve çarşının hali içler acısı durumda. Yetkililer bir an evvel gerekli adımları atmalı ve bu çarşıyı Van'a yakışır ihtişamlı hale kavuşturmalı" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise, "Yıllardır bu çarşıya geliyoruz. Çarşı içler acısı bir halde. Bir an önce belediye yetkilileri el atmalı ve gerekli düzenlemeleri yapmalı. Hem esnafımız hem de biz müşteriler mağdur oluyoruz" şeklinde konuştular.

Diğer bir vatandaş da, "Çarşının böyle bakımsız olması üzücü. Burası Van'ın merkezindeki en işlek ticari alanlardan biri. Ama ne yazık ki görüntüsü çok kötü bir durumda. Yetkililer acilen çözüm bulmalı. Burası valiliğin bulunduğu protokolün, bayram kutlamalarının, siyasi parti genel başkanlarının miting yaptığı Van'ın kalbinin attığı yer. Bu kötü, kaba görüntüler memleketimize yakışmamaktadır. Çarşı girişleri estetik, göze hoş görünür hale getirilerek şehrin güzelliğine güzellik katmalıdır" dedi.

Bakmadan Geçme