B. Belediyespor Başkanı Pala: Hedefimiz Şampiyonluk

Spor Toto 3’ncü Lig 3’ncü Grup’ta mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor’u fikstür heyecanı sardı. Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mahmut Pala, fikstürde ilk maça son maça bakmıyoruz. Biz bir hedef koyduk bu hedefimiz de şampiyonluktur diye konuştu.

Rıdvan CAN/ÖZEL HABER

Büyükşehir Belediyespor ilk rakibini heyecanla bekliyor…

21 Temmuz Pazartesi günü çekilecek. fikstür çekimine Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mahmut Pala'nında katılacak. 7 Eylül'de başlayacak olan 2014-15 sezonunun ilk yarısı 21 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.

Haziran ayında yapılan grup kura çekiminde 3'ncü gruba düşen Siyah-Kırmızılı ekip, şimdi de ilk rakibinin kim olacağını sabırsızlıkla bekliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da yapacağı Olağan Mali Genel Kurulu'nun ardından yapılacak. kura çekimine, 3. Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri katılacak .

Ligin ilk yarısı 17 hafta sürecek. Kulüpler, 35 günlük devre arası tatilinin ardından 25 Ocak 2015 tarihinde ise, ikinci yarı perdesini açacak. 17 haftalık ikinci yarı maratonu ise 10 Mayıs 2015 tarihinde tamamlanacak. Ardından Play-Off maçlarına geçilecek.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mahmut Pala, pazartesi Ankara'da çekilecek lig fikstürü öncesi gazetemize değerlendirdi.Pala. “Öncelikle 2014-2015 sezonu tüm takımlara a başarılar diliyorum. Yeni sezon Fair-play çerçevesinde, kazasız belasız geçmesi ümidindeyiz. İlk hafta her takım kendi evinde oynamak ister. Bizde kendi saha ve seyircimiz karşısında kendi evimizde oynamak isteriz. Sonuçta rakip kim olursa olsun gerek iç sahada gerekse deplasmanda olsun sporcularımız çıkıp futbolunu oynayacak. Lig uzun bir maraton, rakip kim çıkarsa çıksın bizim için fark etmez. İlk maça son maça bakmıyoruz. Biz bir hedef koyduk bu hedefimiz de şampiyonluktur. İyi başlamak istiyoruz. ' dedi.

Büyükşehir Belediyespor Genel Kaptanı Çetin Berge, ‘'Lig uzun bir maraton tabi ki gönlümüzden geçen ilk maçta evimizde oynamaktır. Şanslı uğur getirecek bir kura çekimi diliyorum. Sezon başındaki ilk maçlar çok önemli sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Yeni sezonun camiaya hayırlı olması diliyorum” dedi.

TFF 3. Lig, bir önceki sezonun sonunda TFF 2 Lig'den düşen 6, Bölgesel Amatör Lig'den yükselen 9 ve ligde yer alan mevcut 39 takım olmak üzere toplam 54 takımdan oluşuyor. Ligde, çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 1'inci sırayı alan takımlar direk TFF 2. Lig'e yükselecek. Gruplarında 2, 3, 4 ve 5'inci sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig'e terfi edecek diğer 3 takımın belirleneceği Play-Off oynamaya hak kazanacak. Gruplarında son 3 sırayı alan takımlar ise, Bölgesel Amatör Lig'e düşecek. 18'erli 3 grupta 54 takımdan oluşan 3. Lig'de, bu sezon 6 takım 2. Lig'e yükselecek, 9 takım bir alt lige düşecek.

Bakmadan Geçme