B. Vanspor'da moraller yerinde

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden ve geçtiğimiz pazar günü kendi evinde konuk ettiği Çorumspor’u 2-1 yenerek 3 puan alan Belediye Vanspor’da moraller yerinde.
Çorumspor maçını değerlendiren Belediye Vanspor Teknik Direktörü İbrahim Tolgay Kerimoğlu, geçen hafta içerisinde kupa maçı ile birlikte 3 maç oynadıklarını ve bunun zor bir süreç olduğunu söyledi. Kerimoğlu, deplasmanda Ankara Demirspor maçı öncesi sağlık yönünden bir takım sıkıntı yaşadıklarını ve bazı futbolcuları bu durumda oynatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Çok iyi oynadıkları maçta yedikleri penaltı golü ile maçı kaybettiklerini ifade eden Kerimoğlu, ‘’Pazarspor maçında da çok iyi oynadık. Bir çok gol pozisyonuna girdik bunları değerlendiremeyince 2-0 yenildik. Bunlar mazeret değil ama bazen iyi oynuyorsun yeniliyorsun. Futbolda bu tür sürprizler oluyor. Genç oyuncular daha güçlü takımlara karşı her zaman performanslarının üstüne çıkıyor. Biz de oyunun başında bir gol yedik. Aslında maça da iyi başlamıştık. Pozisyonları değerlendiremedik. Golü de yiyince takımımız biraz demoralize oldu. Golden sonra toparlandık ve ilk yarının sonuna doğru 2-3 tane net pozisyon kaçırdık. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle oyuna ortak olduk. Ve sonra da attığımız 2 golle de maçı kazandık. Yani şunu söylemek istiyorum. Hiçbir zaman hiçbir maç kolay değildir. Sonuçta maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Biz de karşımızdaki rakibin çabalarını boş çıkartıp golleri attık. Farklı da bitebilirdi” dedi.
Özellikle kendilerini sevenleri için oynadıklarını ifade eden Kerimoğlu, “Bizi sevmeyenlerin olduğunu biliyoruz. Sevmeyenlerin de çok azınlıkta olduğunu biliyoruz. Taraftar maç boyunca takıma verdiği destek oyuncuların moralini düzeltti. Oyuncular kendine güvenlerini yakaladı ve maçı kazandı. Van’da illa benim ya da başkasının olması önemli değil. Vanspor önemli. Vanspor galip geldiği zaman insanların sevinmesi lazım. Eğer Vanspor yenildiği zaman insanlar seviniyorsa bunda bir sıkıntı var demektir. Burada birazcık bir tuhaflık var, bunu çözemiyorum. Bir tane Van var. Ben Vanlı değilim, ama görüyorum ama bu takıma sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.
BİRKAÇ HAFTA SONRA SIRALAMADA İSTEDİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ
Takımın şuanda yüzde 80 kapasiteye geldiğini ifade eden Kerimoğlu, “Takım hemen hemen hazır hale geldi. Sadece biz zaten transfer yaptığımızda forvet ihtiyacımız vardı. Transferin son gününde ise Berkay’ı aldık. Forvette halen sıkıntımız var. Bu mevkiyi herhangi bir şekilde diğer oyuncularla kapatıp oradaki sıkıntımızı gidermeye çalışıyoruz. Çünkü devre arasına kadar yapacak hiçbir şeyimiz yok. Şuanda bu oyuncularla elimizden geldiği kadar gol atmaya çalışıp olayı düzeltmeye çalışacağız. Şu anda takımımız yüze 80’lere geldi. Bazı konularda sıkıntımız var, onları da oyuncu değiştirerek aşmaya çalışıyoruz. Ama şuan istediğimiz yerde değiliz. Birkaç hafta içerisinde sıralama olarak istediğimiz yere geleceğimizi düşünüyorum” şeklinse sözlerini tamamladı.
“BİZİ YÜREKTEN SEVEN İNSANLARI İNŞALLAH MUTLU EDECEĞİZ”
Belediye Vanspor Kulüp Menejeri Zeki Yılmaz ise, bir hafta içerisinde oynadıkları üç maçla yoğun bir süreçten sonra Çorumspor maçının zor geçtiğini ifade etti. Bu tür maçlara motive olmanın zor olduğunu ifade eden Yılmaz, “Biz de hafta boyunda futbolcular ve hocamızla sürekli mini toplantılar ve idmanlarda futbolcularla bire bir konuşarak motive etmeye çalıştık. Maça iyi başladık. Sahada kazanmak için ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Maalesef gol atamayınca yediğimiz golün telaşıyla işler biraz karıştı. Maçı kazanmak için ne gerekiyorsa risk alarak maçı kazanmak için elimizden geleni yaptık. Çorumspor’un maç boyu 1 gol pozisyonu dahi yok. Ama biz yaptığımız ataklarda gole çeviremedik. Buna şansızlık mı diyelim, beceriksizlik mi diyelim. Ama bana göre şanssızlıktır. Çorumspor maçını kazanmak için bir takım ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık ve maçı kazandık. Mutluyuz. Takımımız bu saatten sonra hazır durumda. İnşallah bundan sonra iyi bir çıkış sağlarız. Bizi yürekten seven insanları mutlu ederiz. Bizi yürekten seven insanları inşallah mutlu edeceğiz” dedi.vanhaber, van haber, van, haberb.vanspor, zeki yılmaz, çıkış, tolgay kerimoğlu

Bakmadan Geçme