Bak Hele Bak, Çak Hele Çak

Van'ın orijinal kahvaltı kültürüne destek olmak, yozlaşmayı önlemek amacıyla Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu menüsünde Van'a ait beslenme ürünleri dışında başka ürünlere artık yer verilmeyecek.

1960 yılında Cumhuriyet Caddesi eski Altay Oteli (Değer İş Merkezi) altında Uzun Ömer yani Sütçü Ömer (Ömer İpek)in yanında çocuk yaşta çırak olarak  işe başlayan Yusuf Konak bu şekilde meslek hayatına atılıyor.

İşyerini kapatan Ömer İpek İstanbul'a gidince boşta kalan Yusuf Konak'a eski Altay Oteli bugünkü Değer İş Merkezi  altında bulunan Dörtyol Süt Evi sahibi Ali Asker Akçap teklifte bulunarak 'Gel garson olarak işe başla 'diyor.  Bir yıl garson olarak çalışan Konak, daha sonra şef oluyor. Gösterdiği güven ve sadakat nedeniyle kasanın sorumluluğunu da devralan Yusuf Konak kendi işyeri gibi görevine dört elle sarılarak  keyifle, huzurla severek işini yapıyor.

Dört Yol Kahvaltı Salonu'nda  10 yıl boyunca mesleğin tüm inceliklerini öğrenen Yusuf Konak 1977 yılında askerden döndükten sonra  o yıl eski Çarşı Karakolunun karşısında bulunan sokakta Ali Kerpiç'in bakkal dükknını devralarak burada kendisine ait kahvaltı salonunu açıyor.

1994 yılında yeni iş yerine 'Bak hele bak' ön ismini ekleyen Konak, müşterilerine Van bilmeceleri sorarak Van kültürü üzerine doğaçlamalar yaparak kahvaltıya farklı bir renk, zevk katmaya çalışmakla yetinmedi bilmeceyi bilenlere küçük hediyeler vermeye, fıkralar anlatmaya başlıyor. Yusuf Konak ilgi gören bu farkıyla gazetelerde, televizyonlarda haber konusu oluyor.

Van'da işinin erbabı olan, mesleğinde bir adım öne çıkan, toplumda karşılık bulan Vanlılar şahsiyetlerle yaptığım 'İşinin Erbabı' röportajlardan birine 2017 yılında Yusuf Konak'ı konuk ettim.  Ayrıca kendisiyle ilgili çok sayıda haber yaparak gazetemizde yer verdik.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme