Bakan duyurdu! Denetimler başladı: Yaptırmayan yanıyor... Tam 6 bin 275 TL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yeni denetimlerin başladığını resmi olarak duyurdu.

Özhaseki, şu ana kadar uygulanan denetimler sonucunda 1 milyon sürücüye ceza verildiğini açıkladı ve bu denetimlerin devam edeceğini vurguladı. İşte, trafikte uygulanan bu ceza denetimleri...

Türkiye genelinde hava kirliliğini azaltma amacıyla başlatılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulaması, trafikteki araçların egzoz muayenesini düzenli olarak kontrol etmeyi hedefliyor.

Bu denetimler kapsamında, egzoz muayenesini ihmal eden araç sahiplerine idari yaptırımlar uygulanıyor. Bakanlık tarafından hayata geçirilen EGEDES sistemi sayesinde, egzoz muayenesini atlayan sürücüler, trafik akışını aksatmadan tespit ediliyor.

Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, denetimlerin etkinliğini artırmak ve ulaşım kaynaklı emisyonları minimum seviyeye indirmek amacıyla EGEDES projesinin devam edeceğini vurguladı.

Ege, şunları aktardı:
"2023 yılı için egzoz emisyon ölçümünü yaptırmamanın idari para cezası 6 bin 275 lira. Bakanlığımızca yaptığımız çalışmalar kapsamında son bir yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü bulunmadan trafikte seyrettiğini tespit ettik.

Araç sahiplerinden insan sağlığını düşünerek egzoz emisyon ölçümleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamak için ölçüm sürelerini e-Devlet üzerinden takip etmelerini de tavsiye ediyoruz."

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme