Bakan duyurdu! O ödemeler bugün hesaplara yatırılıyor

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bugün itibarıyla Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin hesaplara aktarılacağını duyurdu.

TAKİP ET

Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, programın başlamasından bu yana hanelere sağlanan destek miktarının 39,3 milyar lirayı aştığını belirtti.

Programdan 3,7 milyon hanenin yararlandığını, hanelere gelirlerine göre 850-1250 lira arasında destek verildiğini aktaran Göktaş, 'Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3,3 milyar lira aile desteği, 1 milyar lira da çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar lira ödeme yapacağız.' bilgisini verdi.

Bakan Göktaş, Ekim 2022'de Türkiye Aile Destek Programı'na Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin eklendiğini hatırlatarak, çocuk desteği kapsamında hanelere aylık 350-650 lira arasında ilave destek sağlandığını ve Elektrik Tüketim Desteği ile de hanelere aylık 110-221 lira arasında ödemeler yapıldığını ifade etti.



Göktaş, Çocuk Desteği kapsamında bugüne kadar 6,3 milyon çocuk için toplamda 8,7 milyar lira ilave ödeme yapıldığını, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında ise toplamda 5,7 milyar lira destek verdiklerini bildirdi.

Bakmadan Geçme