Bakanlık duyurdu! 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz olacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, görevine başladığından bu yana önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bugün, sosyal medya hesabı üzerinden bir duyuru yaparak gençlere yönelik önemli bir projeyi duyurdu. Paylaştığı mesajda, 8-25 yaş arası tüm gençlere ücretsiz olarak 'Müzekart GNS' dağıtılacağını duyurdu.

TAKİP ET

Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığına atandıktan sonra sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı. Duyurusunda 8-25 yaş arası gençlere yönelik 'Müzekart GNS' hizmetinin bu yıl ücretsiz olacağını belirtti.

Bakan Bak, 'Genç Ne Sever' platformu sayesinde gençlerin isteklerini karşılamaya devam ettiklerini söyledi. 18-25 yaş arası gençler, 'muzekartgns.com' sitesine girip kendi dijital haritalarını oluşturabilecek ve Türkiye'deki 300'den fazla müze ve anıtı bedava gezebilecek.

Bu anlamlı adımın gençlerin kültürel gelişimine katkı sağlayacağına inanan Bakan Bak, bu projenin gençlerin müzeleri keşfetmelerine ve kültürel mirasa erişimlerini kolaylaştırmaya yönelik bir fırsat olduğunu vurguladı. Müzekart GNS, gençlerin müze ve sergilere ücretsiz giriş yapmalarını sağlayacak ve kültürel deneyimlerini zenginleştirecek.

Bakan Bak, bu projenin gençlerin sanat, tarih ve kültürle daha yakından temas etmelerini ve kendi alanlarındaki ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini desteklemeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, bu inisiyatifin gençler arasındaki farkındalığı artıracağını ve toplumun kültürel zenginliğine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bakmadan Geçme