Bakanlık duyurdu! Başvuranlara 4.589 TL yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan destek ödemeleri, ara zam açıklamasıyla birlikte güncellenmeye başlandı. İşe başlama yardımı programı kapsamında vatandaşlara maddi destek sağlanacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

TAKİP ET

Son zamanlarda yükselen enflasyon ve hayat pahalılığıyla birlikte destek ödemelerine dair güncellemeler yapılmakta ve işe başlama yardımı kapsamında şartları sağlayan vatandaşlara belirli miktarlarda destek ödemesi sağlanmakta.

İş imkanı arayan fakat iş bulabilmek için yeterli maddi geliri olmayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek sunulacak. Başvuru yapan vatandaşlara 4.589 TL tutarında destek ödemesi verilecek. İşsizlikle mücadele kapsamında başvuruda bulunarak destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

Asgari ücret ara zammının belirlenmesinin ardından destek ödemelerine de güncellemeler yapılmakta. Son güncellemeler ile birlikte işe başlama yardımı tutarı da 4.589 TL'ye kadar yükseldi.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek ödemesi, işe başlama masraflarının karşılanması amacıyla hak sahibine verilmektedir. İşe başlama yardımı kapsamında uygun giyim, ekipman teminatı, ulaşım veya konaklama gibi masrafların desteklenmesi düşünülmektedir.

Başvuruda bulunabilmek için kaymakamlık, Aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüklerine dilekçe yazma ya da e-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlamanız gerekir. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde destek ödemesi PTT hesabınıza yatırılacaktır.

Bakmadan Geçme