Bakanlık harekete geçti! İlk defa ev alacaklara müjdeli haber geldi...

Konut kredisi faizlerinin yüksekliği, vatandaşların ev almasını zorlaştırıyor. Enflasyon ve döviz kurlarının etkisiyle, kira ve konut fiyatları uçtu.

Merkez Bankası'nın faiz artırımı, sıkılaştırma ve sadeleştirme kararları, konut kredisi faizlerini tarihi seviyelere çıkardı.

Konut kredi faizleri, 2 Haziran'da yüzde 18,05 iken, 4 Ağustos'ta yüzde 35,1'e ulaştı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, yeni bir konut kredi kampanyası geliyor. Merkez Bankası ve BDDK, yeni konut kredi teşviklerini hayata geçirmek için çalışıyor. İlk kez ev alacaklara devlet desteği verileceği ifade ediliyor.

Bu teşviklerle, ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlanacak ve kamu bankaları aracılığıyla 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz oranıyla bir düzenleme getirilecek.

Kampanyanın hem yeni hem de ikinci el konutları kapsaması planlanıyor ancak detaylar henüz belli değil.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konu hakkında detay vererek şu konuşmayı gerçekleştirdi:

"Birinci konut edinimini özellikle daha güçlü bir şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Bu konuda Merkez Bankamızın da BDDK ile birlikte çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde inşallah bu konularda da daha yeni adımlar bekliyoruz. Konut arzını arttırmak, konut maliyetlerini düşürmek ve konut edinimini arttırmak durumundayız. Geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Bankası ortak bir çalışma yapmıştık. Orada da rakamsal olarak şu tespit edilmişti. İlk konut edinimi hem sosyal refahı hem de makro düzeyde istikrarı çok daha destekleyici bir hadise. Tasarruf oranlarını arttırıyor ve sosyal refahı artırıyor. Dolayısıyla kamu olarak biz bu ilk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz."

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme