Bakanlık resmen harekete geçti: Bu dertten kurtulacaksınız!

Site aidatları, son dönemde vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri haline geldi. Kira fiyatlarının yanında site aidatları da çok yüksek seviyelere ulaştı. Bazı yerlerde kira artışlarından daha fazla olan site aidatlarına ilişkin yetkililer harekete geçti. Üç bakanlık bu konuda yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Site aidatlarının, güneşin merkezinden daha sıcak olduğu bu günlerde vatandaşların canını sıktığı bir gerçek. Binlerce kişi bu duruma isyan ederken üç bakanlık bu sorunu çözmek için çalışma başlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıkları, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik yapmak için kolları sıvadı. Hazırlanan yasa tasarısının 1 Ekim tarihinde Meclis'in açılmasıyla birlikte gündeme gelmesi planlanıyor.

Yeni yasa ile birlikte aidatlara üst sınır getirilmesi, site yönetimlerinin denetlenmesi gibi düzenlemeler yapılması mümkün olabilecek.

Şu anda aidat artışları için oy çokluğunun yeterli olduğu sistemde, herhangi bir tadilat veya tamirat işlemi için ise 4'te 3 oy çokluğu aranıyor.

Yeni yasa ile beraber Aidatların artırılması için de nitelikli çoğunluk şartı getirilmesi gündemde.

Yeni düzenleme kapsamında beklenen değişiklikler ise şunlar:
Herkes site yönetemeyecek.
Sertifika almış tesis yönetim şirketleri, site yönetimlerine talip olabilecek.
Bu kapsamdaki şirketlere mesleki standart getirilecek.
Sektörün meslek tanımı yapılacak.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme