Bakanlıktan yeni düzenleme

Yapılan bu düzenleme A101, BİM, ŞOK, Migros başta olmak üzere on binlerce markette bu ürünler satılamayacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde önemli değişiklikleri duyurarak özellikle nar ekşisi ürünleriyle ilgili çeşitli düzenlemeleri hayata geçiriyor. Bu düzenlemeler, tüketicilerin sağlığını koruma ve ürün kalitesini artırma amacını taşıyor. Bilindiği gibi ürünlerde nar suyu veya nar suyu konsantresi dışında herhangi bir madde ilave edilmemesi gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde yaptığı önemli değişikliklerle, nar ekşisi ürünleri üzerinde etkili düzenlemeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamlı güncellemelerin odak noktasında, tüketicilerin sağlığını koruma ve ürün kalitesini artırma amacı bulunuyor. Bu önemli değişiklikler sektördeki işletmelerin ürünlerini üretirken daha dikkatli ve şeffaf bir şekilde hareket etmelerini sağlayacak.

Artık nar ekşisi ürünlerinin üretiminde nar suyu dışında herhangi bir madde ilave edilmemesi gerekiyor. Bu düzenleme tüketicilere daha saf ve sağlıklı ürünler sunma hedefini ilk plana alıyor.

Nar ekşisi veya nar aromalı ürünler sadece nar suyu veya nar suyu konsantresi kullanılarak üretilebilecek. Bu yeni standartlar market raflarında önemli değişikliklere neden olacak.

Yeni düzenlemelere uymayan ve izinsiz olarak üretilen ürünler için kritik bir tarih belirlendi: 30 Haziran 2024. Buna göre, nar ekşisine, nar, nar suyu, nar suyu konsantresi ve su dışında başka bir gıda bileşeni eklenemeyecek.

Bu tarihten sonra izinsiz ürünler piyasada bulunamayacak. Bu sektördeki işletmelere uymaları için bir süreç başlatıyor ve tüketicilere güvenli ürünler sunma taahhüdü getiriyor.

Nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünler yurt içinde satılamayacak. Takvim

Bakmadan Geçme