Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği'nden Birinci Piknik ve Halay Günü etkinliği

Balıkesir'de Vanlılar arasında birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği, Birinci Piknik ve Halay Günü etkinliği düzenledi. 

Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Balıkesir Edremit körfezi Vanlılar Derneği, Birinci Piknik ve Halay Günü etkinliği düzenleyerek, körfez bölgesindeki Vanlıları bir araya getirdi.
Balıkesir Edremit körfezi Vanlılar Derneği tarafından organize edilen ve yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte misafirlere yöresel ayran aşı dağıtıldı. Van'ın kültürü sergilenirken, tüm katılımcılar gün boyu yöresel sanatçıların türküleri ile halay çekti.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği Başkanı Çetin Evren, "Yıllardır özlemi çekilen bir etkinliği muhteşem bir gün yaşayarak ve yaşatarak anılarımıza yazdık. Yüzlerce misafirimize ayran aşı ikram ederek halayda buluşturduk. Çocukların, gençlerin, ailelerin birlikte piknik yapmak, top oynamak, salıncakta sallanmak, akrabaları, komşuları ve tanıdıklarıyla birlikte olmak mutluluğu görülmeye değerdi. İlk defa gördüğümüz insanlarla aşımızı paylaştık, soframızı paylaştık. El ele tutup halaylar çektik. Unutulmaz bir gün yaşadık. Her zaman olduğu gibi misafirperverliğin, hoşgörünün, paylaşımın, birlik ve beraberliğin olduğu bir ortamda Vanlı olmanın gururunu yaşadık. Ayrıştırıcı değil birleştiriciyiz, küstüren değil barıştıranız, yıkıcı değil yapıcıyız. Çünkü biz güneşin doğduğu yerdeniz, biz Vanlıyız. Bizim olduğumuz yerde sevgi olur, barış olur, kardeşlik olur, hoşgörü olur. Edremit Körfezi Vanlılar Derneği olarak ilk halay ve piknik şenliğimizi gerçekleştirmiş olduk ve bundan sonraki etkinliğimizi geleneksel olarak sürdürme gayretinde olacağız. Emeği geçen bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma, günümüze renk katan Vanlı müzisyen arkadaşlara ve katılım sağlayan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme