Baş ve Bayram Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

Van'da meydana gelen depremlerde yıkılan Bayram Oteli sahibi Tevfik Bayram ve Sefa Apartmanı sahibi Nezir Baş, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeye çağrıldı. İfadeye gitmeyen Bayram ve Baş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından bir çok bina yıkılmış, 644 vatandaş hayatını kaybetmişti. Depremin etkilerinin ortadan kalkmasının ardından adli işlemler de hızlanmaya başladı. Yıkılan ve onlarca kişiye mezar olan binalarla ilgili bilirkişi raporlarının açıklanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı ifade almaya başladı.

Soruşturmalar kapsamında yıkılan binaların sahiplerinin ifadeleri alındı. Şu ana kadar yıkılan 5 binanın sahibi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 18 kişinin ölümüne neden olan Sefa Apartmanı Sahibi Nezir Baş ile DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in de aralarında bulunduğu 10 kişiye mezar olan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram da ifade için savcılığa çağrıldı. Ancak Bayram ve Baş, ifade vermek için savcılığa gitmedi.

Yapılan tebligata rağmen ifade vermeye gitmeyen Nezir Baş ile Tevfik Bayram hakkında yakalama emri çıkarıldı. Baş ve Bayram, görüldükleri yerde polis tarafından alınıp ifadeye götürülecek.
vanhaber,haberlervan,nezir baş,tevfik bayram,deprem

Bakmadan Geçme