BAŞKAN BÖCEK VAN'DA HAYIR İÇİN ÇALIŞTI

CHP'nin Van'da yürüttüğü hayır kampanyasına destek vermek için Antalya merkez Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, beraberindeki heyetle Van'a gelerek, esnaf ve STK'ları ziyaret etti. Başkan Böcek, 'Bu siyasi parti meselesi değil. Ülkemizde 80 milyon yurttaşımız ilgilendiren bir anayasadır. Biz 16 Nisan'da hayır diyoruz' dedi.

Burhan Ergin

CHP'nin Van'da yürüttüğü hayır kampanyasına destek vermek üzere Antalya merkez Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek beraberindeki heyetle Van'a çıkarma yaptı.

Belediye Başkanı Böcek, Van programı kapsamında CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve CHP yönetimiyle birlikte Van Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muhittin Aydemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Tes-İş Sendeki Van İl temsilcisi Naif Balandı, Van TSO Başkanı Necdet Takva ile görüştükten sonra muhtarlarla bir araya geldi.

“CHP VAN'I YALNIZ BIRAKMADI”

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, deprem sürecinde Van'a yaptıkları desteklerden dolayı Belediye Başkanı Böcek'e teşekkür ederek, “Referandum sürecinde Van'a gelerek çalışmalarımıza destek veren Antalya Konyaltı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in ziyaretini çok önemli buluyoruz. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Partimiz hiçbir zaman Van'ı yalnız bırakmadı. Vekillerimiz zaman zaman Ankara'da Van'ın sorunlarını gündeme getirerek, çözüm üretmeye çalıştı. Van için çalışmaya devam edeceğiz. 16 Nisan'da Türkiye için çok önemli bir karar çıkacak. Halkımızın hayır diyeceğine inanıyorum” dedi.

“VAN TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ İLLERİ ARASINDADIR”

Van ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, Van'ın Türkiye'nin en önemli iller arasında yer aldığını vurgulayarak, “16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmalarımıza Van'da devam ediyoruz. Tarihi, kültürü, doğal güzellikleriyle konuksever insanlarıyla Van Türkiye'nin en önemli illerinden biridir. İnşallah bu referandum Van için hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

“HAYIR, ÇIKTIĞI ZAMAN HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK”

Belediye Başkanı Böcek, “Önemli bir süreçten geçiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş savaşının o zor koşullarına rağmen Türkiye'de Kurtuluş savaşı sırasında öncelikle parlamentoyu çalıştırmıştır. Buradaki amaç, halkın görüş ve önerilerinin de alınmasıdır. Pazar günü oylaması yapılacak olan, anayasa değişikliği ile bütün yetkilerin tek kişide toplanmasını doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. “Hayır” çıktığı zaman hiçbir şey değişmeyecek, herkes görevine devam edecek, ama Türkiye'de evet çıktığı zaman ne olacağı konusunda “ evet'i savunanlar dahi hiçbir şey söyleyemiyor. Önemli olan bu evet yâda “hayır” tercihini yaparken, insanları toplumu doğru bilgilendirmesidir, ama mevcut siyasal iktidar, tüm medyayı da kullanarak bir algı yaratmaya çalışıyor. Bu siyasi parti meselesi değil. Ülkemizde 80 milyon yurttaşımız ilgilendiren bir anayasadır. Biz 16 Nisan'da hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

İki günlük Van programı kapsamında Van'da STK'ları ve esnafları ziyaret eden Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vatandaşlardan yakın ilgi gördü.

Bakmadan Geçme