Başvruran 50 bin lirayı alacak: Bu bankada hesabı olana büyük jest!

Geçinmekte zorlanan kişiler, bankalardan aldıkları kredi ve nakit avanslarla günlük yaşamlarını devam ettiriyor. Bu noktada özel bankalardan ise yeni bir teklif geldi, işte 50.000TL almak isteyenlerin bankalara yapması gereken başvuru.

Geçinmekte zorlanan kişiler, bankalardan aldıkları kredi ve nakit avanslarla günlük yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bu bağlamda özel bankalar, nakit ihtiyacı olan bireylere yönelik cazip teklifler sunmaya devam ediyor.

Son duyuruya göre, 50.000 TL'lik kredi ihtiyacı olanların, belirtilen şartları yerine getirerek bankalara başvurması yeterli olacak.

Bu fırsat, maddi anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlara önemli bir destek sağlarken, başvuru süreci ve gerekli belgeler bankaların resmi iletişim kanallarından detaylı bir şekilde paylaşılmış durumda.

Türk lirasında yaşanan değer kayıpları neticesinde özellikle son 2 yıldır bankalar ileriyi görmekte güçlük çekiyorlar.

Merkez Bankası'nın düşük faiz politikası uyguladığı sırada bankalar çok düşük faizle finanse edildiği için kredi faizlerinin aşırı yükselmesine gerek kalmıyordu.

Ancak Merkez Bankası faiz artırımı yapınca bankaların da kredi maliyetleri yükseldi. Müşterilere bunun yansıması ise yüksek kredi faizleri şeklinde oluyor.

HANGİ KOŞULLARDA VERİLİYOR?
Bankalar ihtiyaç kredisi verirken bunu bazı koşulları öne sürerek yapıyorlar. Bu koşullar genel kurallar olurken tüm bankalar uymak durumundalar. Öncelikle ihtiyaç kredileri için azami vade süreleri belirli bir sistemde belirleniyor. 50.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredileri en fazla 36 aya kadar vade ile veriliyor. 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri ise en fazla 24 ay vade ile veriliyor. Müşteri 100.000 TL'nin üzerinde ihtiyaç kredisi isterse o zaman uygulanacak olan azami vade süresi ise 12 ay oluyor.

Bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlerin kredi puanlarının olumsuz olmaması gerekiyor. Kara listede bulunan müşterilerin ihtiyaç kredisi çekmeleri mümkün değil. Ayrıca ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşterilerin düzenli bir gelire sahip olmaları gerekiyor.

50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYETLERİ!
36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda İş Bankası aylık yüzde 3,95 oranında faiz ile kredi maliyetini hesaplıyor ve aylık kredi taksiti 3.074 TL oluyor. Garanti BBVA'da ise aylık faiz yüzde 4,08 oranında uygulanıyor. 50.000 TL ihtiyaç kredisinin Garanti BBVA'da aylık taksiti 3.141 TL oluyor.

ING Bank'ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 3,59 oranında açıklandı. 50 Bin TL kredinin 36 ay vadeli hesaplamada aylık taksiti bu bankada 2.894 TL olarak hesaplanıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme