Bayram Şekerleri Görücüye Çıktı

Van’da bayram havası hissedilmeye başlandı. Bayramların vazgeçilmezi olan çikolata ve şekerlemeler raf ve tezgâhlarda yerlerini aldı. Birbirinden farklı ve değişik lezzetler taşıyan çikolata ve şekerlemeler alıcılarını bekliyor.

İlhan Siyahtaş

Bayrama sayılı günler kala market, alışveriş merkezleri ve çarşı pazarda çikolata ve şeker stantları kurulmaya başlandı. Esnaf tezgâhlarını, şekerciler ise vitrinlerini renk renk, çeşit çeşit çikolata ve şekerlerle süsledi. Şeker reyonlarında kilosu 8 TL ile 30 TL değişen ve birbirinden lezzetli şekerler reyonlarda müşterilerini bekliyor. Çikolataların kilosu kalitesine göre 30 ile 120 TL arasında değişiyor. Yaklaşık 5 gün arasında önceden hazırlığı yapılan şeker reyonlarının henüz beklenen ilgili görmediğini belirten Emre Atakan” Beklenen satışlar daha başlamadı. Buda vatandaşlarımızdan kaynaklanıyor. Vatandaşlarımız alışverişlerini son günlere bırakmayı seviyorlar” dedi.

ŞEKERLEME FİYATLARINDA ARTIŞ YOK

Her türlü alıcının ve her bütçeye uygun fiyatları ile piyasada olan çikolata ve şekerlemelerin bu seneki fiyatlarının değişmediğini dile getiren VİP Market Sorumlusu Emre Atakan “ Normalde Van'da her yıl şeker fiyatları çok dalgalı geçer. Bu yıl sanki fiyatlarda artış olmadığını söyleyebiliriz. Marketlerin geçen sene fiyatlarda aşırı oynamaları, kendilerine de zarar verdiği için bu yıl belirli bir kurda ilerlediğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde çikolata ve şeker satışlarının yükseleceğini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

SİPARİŞLER DÜŞÜK

Çavuşoğlu Pastanesi Sahibi Murat Özgüner tatlı siparişlerinin geçen bayrama göre düşüş yaşandığını belirterek şunları söyledi: Bayram tatlısı siparişleri ekonomik sıkıntılardan ve yaşanan işsizlikten dolayı geçen ramazan bayramına göre düşük seviyelerdedir. Vatandaşımız halen depremin ekonomik etkilerini yaşıyor. Buna rağmen vatandaşlarımız ekonomik güçleri oranında çikolata, şekerleme ve tatlı alarak bayram sevincini yaşamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme