Bayram traşınızı son güne bırakmayın

Yaklaşan Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, berberler müşterilerine önemli tavsiyelerde bulundu. Bayram hazırlıklarının başladığı bu günlerde bayram traşı yoğunluğunun henüz yaşanmadığı belirtilerek müşterilerden traşlarını son güne bırakmamalarını istediler. 

16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı öncesi müşterilerine seslenen berberler “Müşterilerimizden ricamız, traşlarını son güne bırakmasınlar. Bayram öncesi, işlerimiz yavaş, yavaş yoğunlaşıyor. Bu nedenle, rahat bir şekilde hizmet verebiliyoruz. Bayrama henüz vakit varken herkes rahat şekilde traş olabilir” dedi.
Bazı berberler, bayram öncesi uzun saatler çalışarak, müşterilerinin taleplerini karşılamaya çalışırken, bazı berberler ise, müşterilerini önceden randevu almaya yönlendiriyor.

Gazetemize konuşan berberler, "Kurban Bayramı yaklaştıkça, müşterilerimizin yoğunluğu artıyor. Ancak bazı müşteriler traşlarını son güne bırakıyor. Bu da bizi zorluyor. Müşteri memnuniyeti bakımından bazı sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor. Bayrama henüz vakit varken müşterilerimiz zamanında gelip traş olmaları hem onlar açısından hemde biz berberler açısından daha verimli olur. Zaman mefhumu olmadan, sıkışıklık yaşamadan rahat, rahat gönüllerince istedikleri modelde traşlarını olabilmeleri açısından şimdiden traş olmalarını tavsiye ederiz. Van'da gelenek haline gelmiş olan bayram traşını son güne bırakma alışkanlığından vazgeçilmelidir. Eskiden arife günü ve akşamı bayram sabahına kadar berberler çalışır müşterilerini traş eder bayram sabahı namazdan sonra evlerini giderlerdi. Şimdi nüfus artmış, yeterli sayıda berber yok onun için bayram traşını son güne bırakmamak lazım. Bizler müşteri memnuniyetine önem veriyoruz. Bayram sabahı herkese yetişmemiz çok zor. Müşterilerimizden, traşlarını son güne bırakmamalarını rica ediyoruz" dediler.

Berberler, müşterilerinin bayram öncesi yoğunluğunu dengeleyebilmek için, çeşitli alternatifler sunuyor. Müşterilerinden, traşlarını son güne bırakmamalarını isteyerek, hem kendi işlerini hem de müşterilerinin memnuniyetini artırmayı hedefliyorlar.
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, berberler için yoğun dönem başlıyor. Ancak, müşterilerin traşlarını önceden yaptırmaları, hem berberler hem de müşteriler açısından memnuniyet verici olur.

Bakmadan Geçme