BDP’den Başbakan Erdoğan’a tepki

Başbakan Erdoğan’ın Van’da yaptığı konuşmaya değinen Bidav, Erdoğan’ın Bekir Kaya hakkında, “ depremde Van’dan kaçtı” sözlerine tepki göstererek, sanırım danışmanları Başbakan’a o dönemde Bekir Kaya’nın tutuklanıp hapse atıldığını söylememişler.

Vansesi Haber Merklezi

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren Barış ve Demokrasi Partisi İpekyolu İlçe Örgütü, Cevdet Paşa ve Ali Paşa Mahallesi'nde yüzlerce yurttaşın bir araya geldiği halk toplantısı düzenledi.

Cevdet Paşa ve Ali Paşa Mahallesi'nde “Öz yönetimle, özgür kimliğe” sloganıyla düzenlenen halk toplantısına BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Türkiye Barış Meclisi üyesi Gülten Uçar'ın yanı sıra Fransa'dan gelen 7 kişilik bir heyette katıldı.

Cevdet Paşa Mahallesi'nde bulunan taziye evinde gerçekleşen toplantı da konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav, Van'ın Bekir Kaya yönetimi ile bir çığır açtığını, Van'a 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa BDP yönetimi ile hizmetin geldiğini söyledi. Mevcut hizmeti sürdürmeye geldiklerini ifade eden Bidav,” Van ilk defa bu dönem şehir olduğunu anladı. İşte bizde bu hizmeti sürdürmeye geliyoruz. Halkımızın bizlere olan desteği ile hiç kimseyi, kimliğinden, kültürü ve dilinden farklı kılmaksızın eşit hizmeti sürdürmeye geliyoruz. Bunun için hepinizin desteklerine ihtiyacımız var, bu 2 günde herkesin elini taşın altına koyup çalışmasını istiyoruz. İnşallah 31 Mart sabahı hepimiz el ele Van Kalesi eteklerinde büyük zaferin halayını çekeceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Van'da yaptığı konuşmaya değinen Bidav, Erdoğan'ın Bekir Kaya hakkında, “depremde Van'dan kaçtı” sözlerine tepki göstererek sanırım danışmanları Başbakan'a o dönemde Bekir Kaya'nın tutuklanıp hapse atıldığını söylememişler. Siz deprem de enkaza dönen bir şehrin başkanını zindanlara atarak Van halkına bir kez daha deprem yaşattınız. Bekir Kaya o dönem de halkının içindeyken, siz kalkıp onu tutuklatırken, sizler neredeydiniz? Van'a gelip soğuktan tir tir titreyen ve sizlerden çadır isteyen halka gaz sıktınız, anneleri copladınız. ‘Van'ı afet bölgesi ilan edelim de paralar Kandil'e mi gitsin' dediniz. İşte siz bunları söylerken Van'ın çocukları moloz yığınları altında can çekişiyordu” dedi.

Bidav,” Başbakan Van'da kendi dönemlerinde barış ve huzur ortamının sağlandığını söylüyordu. Çok geçmeden 10 dakika sonra keskin nişancılar bir genci göğsünden vurdu. Bu mudur, barış ve huzur ortamı? Bu şekilde mi demokratik bir şekilde seçim çalışması yapılır? Bu halkın artık kana ve gözyaşına tahammülü kalmadı. Bu halk artık barış istiyor, kardeşlik istiyor. İşte biz bunun için 30 Mart'ta bu kentin yönetimine talibiz. Halkın canına, malına göz dikenlere karşı biz direniş sergileyeceğiz. 30 Mart hepimizin özgürlüğünün ilan edildiği gün olacak. Van Kalesi'ni barışın ve kardeşliğin kalesi haline getireceğiz” dedi.

BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser, Çelebibağı'nda yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Van'da yapılan çevre yoluna değinen Keser, Türkiye'nin hiçbir yerinde çevre yolunun 18. madde ile açılmadığını, yapılan çevre yolunun kamulaştırılarak yapıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Van'da yaptığı çevre yolunu 18. madde ile yaparak Van halkını mağdur ettiğini dile getiren bununla Van halkı ciddi anlamda mağdur edilecek. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için bakanlığın derhal bu kararından vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Fransa'dan gelen Paris Barış Hareketi Başkanı A.Jean Galas tarafından BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav'a barış güvercini simgeli bir rozet takıldı.

Bakmadan Geçme