Bedesten Çarşısı, Van'ın kültürel zenginliğine katkı sağlayacak

Van Valisi Ozan Balcı, Valilik Yardımcısı Musa Göktaş ile birlikte, Eski Tekel binasının yanında yapımı son aşamaya gelen Bedesten Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. 

Yapımında sona gelinen Bedesten Çarşısı, hem yerel halk hem de turistler için önemli bir buluşma noktası olmayı hedefliyor. Vali Balcı, çarşının açılışına yönelik son hazırlıkları yerinde gözlemleyerek, projenin şehrin kültürel ve turistik potansiyeline büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Bedesten Çarşısı, Van'ın geleneksel mutfağını yansıtan çeşitli lezzetler sunacak. Burada, yerel ürünlerin sergileneceği ve tadılacağı alanlar da bulunacak. Vali Balcı, “Geleneksel Van Mutfağı, sadece yemekleri ile değil, aynı zamanda sosyal etkileşimi artıran bir kültür öğesi olarak da önem taşımaktadır” dedi. Çarşıda yer alacak olan Van Kahvehanesi ise, Van'a özgü kahve kültürünü yaşatmayı amaçlıyor. Bu mekan, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir atmosfer sunmayı hedefliyor.

Sosyal donatılar ve oturma alanları ile donatılan Bedesten Çarşısı, ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği bir ortam sunacak. Vali Balcı, “Bu alanlar, insanların bir araya gelip sohbet edebileceği, kültürel etkileşimde bulunabileceği sosyal mekanlar olacak” şeklinde konuştu. Çarşının, özellikle yaz aylarında düzenlenecek etkinliklerle daha da canlı hale geleceği planlanıyor.

Vali Balcı, Bedesten Çarşısı'nın sadece ticari bir alan olmasının ötesinde, tarih ve kültür ile iç içe geçmiş bir yaşam alanı olacağını belirterek, “Bu çarşı, şehrimizin tarihi dokusunu koruyarak, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak bir proje” dedi. Ayrıca, çarşının açılışının ardından yapılacak olan etkinliklerle Van'ın turizm potansiyelinin artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Bedesten Çarşısı, Van'ın tarihi ve kültürel birikimini yansıtan bir merkez olma özelliği taşıyacak. Şehrin turizminde önemli bir yere sahip olacağı düşünülen bu projeyle, Van'ın yerel kimliği ve kültürel zenginlikleri daha geniş kitlelere tanıtılacak. Vali Balcı, projeyi hayata geçiren başta yerel yönetimler olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti ve çarşının açılışının kent için hayırlı olmasını diledi.

Bedesten Çarşısı, Van'ın kültürel zenginliğini sergileyecek, yerel mutfak kültürünü tanıtacak ve sosyal etkileşimi artırarak şehre canlılık katacak önemli bir proje olarak öne çıkıyor.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
SAYIN VALİMİZ DE OLMASA 22 Ekim 2024 11:46

YÜKLENİCİ FİRMA BİTİR ARTIK BU YILAN HİKAYESİNİ. KAÇ TANE TURİZM SEZONU GEÇTİ BİTİREMEDİNİZ. SAYIN VALİMİZİN SIK SIK KONTROL VE ZİYARETLERİ OLMASA ŞU ANDA BU SEVİYENİN YARISINA BİLE GELMEZDİ. BEREKET Kİ SAYIN VALİMİZ VAR VE İLDEKİ BİRÇOK PROJEYİ HER AY ZİYARET EDİP DENETLİYOR. KEŞKE KURUMLAR, TÜM YÖNETİCİLER, TÜM FİRMALAR VE TÜM YÜKLENİCİLER SAYIN VALİMİZ KADAR HASSAS OLSAYDI. ARKADAŞ BİR PROJEYE BAŞLADIĞINIZDA EN KALİTELİ ŞEKİLDE VE EN HIZLI ŞEKİLDE BİTİRİN. YILAN HİKAYESİNE ÇEVİRMEYİN. GECİKMELER SEBEBİYLE DEVLET DE MİLLET DE ZARARA UĞRAMASIN. BAŞLANAN İŞLER HEMEN BİTİRİLSİN VE VATANDAŞLARIN HİZMETİNE GİRSİN. İLDEKİ HER KURUMU İLGİLENDİREN BÜTÜN TEMEL ATMALAR, PROJELER, YATIRIMLAR VE ÇALIŞMALARDA BU HASSASİYET OLURSA VAN KAZANIR, ÜLKEMİZ KAZANIR, VATANDAŞLAR KAZANIR. GECİKEN YATIRIMLAR, BAŞLANMAYAN YATIRIMLAR, BİTMEYEN YATIRIMLAR, ÖLÜ YATIRIMLAR ŞEHRİ OLMAYALIM. SON 15 SENEDEN BERİ BAŞLANMIŞ HER PROJE ARTIK BİTİRİLSİN VE HALKIMIZIN HİZMETİNE GİRSİN. HERKES SAYIN VALİMİZİN YARISI KADAR BİLE ÖZEN GÖSTERSE, HASSAS OLSA, HIZLI OLSA BU MEMLEKETTE HER YIL ONLARCA AÇILIŞ OLUR AMA MAALESEF BU İSTENEN OLMUYOR.

SAYIN VALİMİZ DE OLMASA 22 Ekim 2024 11:44

YÜKLENİCİ FİRMA BİTİR ARTIK BU YILAN HİKAYESİNİ. KAÇ TANE TURİZM SEZONU GEÇTİ BİTİREMEDİNİZ. SAYIN VALİMİZİN SIK SIK KONTROL VE ZİYARETLERİ OLMASA ŞU ANDA BU SEVİYENİN YARISINA BİLE GELMEZDİ. BEREKET Kİ SAYIN VALİMİZ VAR VE İLDEKİ BİRÇOK PROJEYİ HER AY ZİYARET EDİP DENETLİYOR. KEŞKE KURUMLAR, TÜM YÖNETİCİLER, TÜM FİRMALAR VE TÜM YÜKLENİCİLER SAYIN VALİMİZ KADAR HASSAS OLSAYDI. ARKADAŞ BİR PROJEYE BAŞLADIĞINIZDA EN KALİTELİ ŞEKİLDE VE EN HIZLI ŞEKİLDE BİTİRİN. YILAN HİKAYESİNE ÇEVİRMEYİN. GECİKMELER SEBEBİYLE DEVLET DE MİLLET DE ZARARA UĞRAMASIN. BAŞLANAN İŞLER HEMEN BİTİRİLSİN VE VATANDAŞLARIN HİZMETİNE GİRSİN. İLDEKİ HER KURUMU İLGİLENDİREN BÜTÜN TEMEL ATMALAR, PROJELER, YATIRIMLAR VE ÇALIŞMALARDA BU HASSASİYET OLURSA VAN KAZANIR, ÜLKEMİZ KAZANIR, VATANDAŞLAR KAZANIR. GECİKEN YATIRIMLAR, BAŞLANMAYAN YATIRIMLAR, BİTMEYEN YATIRIMLAR, ÖLÜ YATIRIMLAR ŞEHRİ OLMAYALIM. SON 15 SENEDEN BERİ BAŞLANMIŞ HER PROJE ARTIK BİTİRİLSİN VE HALKIMIZIN HİZMETİNE GİRSİN. HERKES SAYIN VALİMİZİN YARISI KADAR BİLE ÖZEN GÖSTERSE, HASSAS OLSA, HIZLI OLSA BU MEMLEKETTE HER YILONLARCA AÇILIŞ OLUR AMA MAALESEF BU İSTENEN OLMUYOR.

Bakmadan Geçme