BELEDİYE'DEN LOGO YARIŞMASI

Van Belediyesi, şehrin misyon, vizyon, tarihi değerlerini yansıtacak uygun bir logo için “Ödüllü Büyükşehir Belediyesi Logo Yarışması” düzenliyor. 25 Ocak tarihinde son bulacak olan yarışmaya katılan eserler Seçici Kurul tarafından Şubat 2013 ayı içerisinde açıklanacak.
Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın önergesini değerlendiren belediye meclisi logo yarışması yapılmasını oy birliği ile kabul etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Logo, Van Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunu, misyonunu ve kentin kültürel yapısını yansıtmalıdır. Yarışmaya katılacak logolarda, Van Büyükşehir Belediyesi’nin en iyi şekilde tanıtılması, tasarımda öncelikli olarak düşünülmelidir. Kentin kadim tarihi ve uygarlıklarının izlerinin de yer alması esas alınacaktır” ifadelerine yer verildi.
Yarışmanın, Seçici Kurul üyeleri ve üçüncü dereceye kadar yakınları dışında amatör-profesyonel tüm sanatçılara, tasarımcılara açık olduğu belirtilen açıklamada, adayların yarışmaya en fazla üç adet çalışma ile katılabileceği belirtildi. Yarışmada birinci olacak esere 7 bin TL, ikinci ve üçüncüye ise mansiyon ödülü olarak bin 500 TL ödül verileceği belirtilen açıklamada yarışmaya son katılım tarihinin 25 Ocak olduğu belirtildi. Yarışmanın Seçici Kurulu ise; Yrd. Doç. Rahşan F. Akgül-Y.Y.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Turan Yiğin-Y.Y.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü, Yrd. Doç. Ruhi Konak-Y.Y.Ü Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, Ümit Keser-Van Kent Konseyi Başkanı-Harita Mühendisi, Gülbahar Orhan-Van Belediye Başkan Yardımcısı, Adnan Bilen-Van Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak belirlendi.vanhaber, van, haber,van habervan belediyesi, logo yarışması, ödül, yarışma

Bakmadan Geçme