Ben hizmetin kalitesine bakarım

İnternet üzerinden taksi hizmeti veren Uber'e açtıkları davanın ertelenmesinin ardından önceki gün İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 'Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz' sözleriyle meydan okudu ve ekledi, 'Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar.'

İnternet üzerinden taksi hizmeti veren Uber'e açtıkları davanın ertelenmesinin ardından önceki gün İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Avrupa'daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz" sözleriyle meydan okudu ve ekledi, "Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar."

Başkanın tehditler içeren bu konuşmasını ibretle izledik.

Van gibi Anadolu kentlerinde genelde zorunlu ihtiyacı olanlar taksilere biniyor. Ama İstanbul, Ankara, İzmir gibi anakentlerde aracı olsun veya olmasın herkes bir şekilde taksiyi mecburen kullanıyor.

İstanbul'da yağmurlu havalarda taksiye binmek azaptır. Taksici canı isterse alır istemezse almaz. Mesafeyi uzatarak müşteriyi kazıklamak ise zaten olağan durumdur. Uber denilen sistemin ekmeğine yağ süren, vatandaşı Uber'e yönlendiren taksici esnafının tutumudur.

Aksu, devleti, gazetecileri, rakibini tehdit edeceğine Uber kalitesinde taksi hizmeti vermek için çaba gösterseydi bugün sokağa döktüğü taksici esnafını gerçek anlamda korumuş olurdu. Bay Aksu, sözde temsilcisi olduğu taksici esnafına, "Gelin müşterilerimize rakibimizden daha iyi hizmet vererek kalitemizi de kazancımızı da artıralım" demesi gerekirken tahrik ediyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme