Berber ve kuaför tarifelerine rekor zam

Uzun süredir tartışılan yeni fiyat tarifesi hayata geçirildi. Yeni tarifeyle birlikte Samsun il genelindeki 1. sınıf berberler saç-sakal kesim ücretlerine yüzde 83 zam uyguladı.

TAKİP ET

Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) ile Samsun Berberler Odası tarafından uzun süredir tartışılan yeni fiyat tarifesi hayata geçirildi. Yeni tarifeyle birlikte Samsun il genelindeki 1. sınıf berberler saç-sakal kesim ücretlerine yüzde 83 zam uyguladı. Yeni fiyatlarla saç kesimi yıkamalı 150 TL, saç-sakal kesimi yıkamalı ise 220 TL oldu.

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, yeni tarifeyle ilgili şunları söyledi: “Uzun bir süre boyunca fiyatlarımızı güncellememiştik. Şu anda maliyetler yüzde 100'den fazla arttı, ancak bunun tamamını fiyatlara yansıtmadık. Eskiden geçerli olan tarifeyle iş yapmak artık mümkün değildi. Kendi esnafımıza nefes aldırmak istiyoruz, ancak vatandaşlarımıza fazla sıkıntı çıkarmamak önemli. Malzeme fiyatları, asgari ücret, kira, su, elektrik ve doğalgaz gibi temel giderlerimiz çok arttı.

Bu artan maliyetleri göz önünde bulundurarak yaptığımız zam makul bir seviyede kaldı. Diğer illere göre yeni tarifemiz oldukça rekabetçi. Her berber, ücret tarifesini müşterilerin görebileceği bir yerde açıkça sergilemek zorunda. Tarife dışında fiyat belirleyenlere ilk seferde bir asgari ücret tutarında para cezası veriliyor. Ayrıca tarifeye sürekli uymayan berberlerin dükkanlarını kapatma cezası da alabilirler.”

Berberler yeni tarifeden memnun olduklarını ifade ederken, vatandaşlar ise "Tarifeye biraz daha uygun olabilirdi" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Yeni tarifeyle birlikte Samsun'da sakal tıraşı 40 TL'den 70 TL'ye, saç tıraşı 70 TL'den 120 TL'ye, saç-sakal kesimi 100 TL'den 180 TL'ye, saç-sakal yıkamalı 120 TL'den 220 TL'ye, bıyık boyama 50 TL'den 65 TL'ye, sprey-jöle-vaks-epilasyon-firksiyon ve briyantin kullanımı 20 TL'den 40 TL'ye, cilt bakımı 75 TL'den 100 TL'ye, saç boyama 300 TL'den 350 TL'ye, yanak ağdası 30 TL'den 50 TL'ye, perma 150 TL'den 500 TL'ye ve damat tıraşı ise 600 TL'den 1000 TL'ye yükseldi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme