Bergamaspor’u Dostça Karşılayacağız

Bergama Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Bayram’ın Van’da cumartesi günü oynanacak maçta güvenlik önlemlerinin artırılmasını istemesinden üzüntü duyduklarını belirten Van Gölü Korsanları Taraftarlar Grubu yazılı açıklama yaparak Bergama Belediyespor'u dostça karşılayıp uğurlayacaklarını açıkladı.

Rıdvan CAN

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Bergama Belediyespor, Van Büyükşehir Belediyespor ligin 7.haftasında cumartesi günü saat 14.30'da Van Atatürk Şehir Stadyumunda karşılaşacak. Karşılaşma öncesi Bergamaspor Kulüp Başkanı Ahmet Bayram'ın, Van Valiliği ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunarak güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde talepte bulunması Van'da taraftarları üzdü.


“Dostane bir şekilde karşılayıp uğurlayacağız”

Van Gölü Korsanları Taraftarlar Grubu Bergama Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Bayram'ın güvenlik önlemlerinin arttırılması isteğine yazılı tepki gösterdi. Misafir kulübün güvenlik önlemlerinin artırılmasını istemesinden üzüntü duyulduğu kaydedilen açıklamada “Bergama Belediyespor kafilesi kendimize yakışan şekilde dostça karşılayıp uğurlayacağız. Ön yargılı ve yanlış düşüncede olanları da mahcup edeceğiz” denildi.

“Spora yakışan davranışlarda bulunacağız”

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumartesi günü Van'da oynanacak Van Büyükşehir Belediyespor-Bergama Belediyespor maçı dostluk içinde geçecektir. Van'ın tek profesyonel takımı olan Büyükşehir Belediyespor ile İzmir Bergama Belediyespor arasında geçen sezon Van ve İzmir'de oynanan maçlarda istemediğimiz nahoş olaylar meydana geldi. Büyükşehir Belediye sporumuzun ceza almaması için saha içinde ve dışında Van'ımıza yakışacak şekilde centilmence, spora yakışan davranışlarda bulunacağız. Bizler her şeyi bir kenara bırakıp 90 dakika boyunca takımımıza destek vereceğiz.”

“Bergama Belediyespor'la aramızda hiç bir husumet olmadı”

Van halkının maça davet edildiği açıklamada, “Bergama Belediyespor'la aramızda hiç bir husumet olmadı. Neticede iki takım futbol oynuyor. Futbolda yenmekte yenilmekte var. Ligde bizim için diğer takımlar neyse Bergama Belediyespor'da odur. Evimizdeki diğer maçlar nasıl geçiyorsa Bergama Belediyespor maçı da o havada geçecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim kin beslemekle, vurup kırmakla, kaba kuvvetle işimiz hiçbir zaman olmamıştır ve bundan sonrada olmayacaktır. Bizler Büyükşehir Belediyespor'a canı gönülden destek verip kendi cebimizdeki son parayla bile deplasman giden bağımsız taraftar grubuyuz. Van halkını takımına sahip çıkması üzere 3 Ekim cumartesi günü saat 14.30'da kale arkası tribünlerine bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme