Bildiğiniz gibi…

Toplumların gelişmişlik ölçütleri arasında, sağlık göstergelerinden biri olan 'Bebek Ölüm Hızı' ile çocuklara sağlanan eğitim olanakları önemli yere sahiptirler.

Toplumların gelişmişlik ölçütleri arasında, sağlık göstergelerinden biri olan "Bebek Ölüm Hızı" ile çocuklara sağlanan eğitim olanakları önemli yere sahiptirler. Günümüzde çocuklar, eğitici araç-gereç, oyuncak, kitap bolluğu içinde yetişiyor; daha uyarıcı ve geliştirici bir ortamda büyüyorlar.

Ancak toplumlar, uygarlığın en son ürünlerinden payını aldıkça, ortaya yeni sorunlar çıkıyor. Çok çeşitli ve çelişkili etkiler arasında eğitime yön vermek zorlaşıyor. Bazen bir de bakıyorsunuz ki, sizi karasızlığa sürükleyen bir bilgi ve kaynak kirliliği ile karşı karşıyasınız Bu kirlilik, anne babaları ve eğitimcileri endişelendiren konulara bir yenisini daha ekliyor.

Okumanın erdem sayıldığı zamanlardan, çağın gereği olan teknolojiyi iyi kullananların övüldüğü günlere geldik. Bu bilgi ve hız çağında teknolojiden uzak durulması elbette düşünülemez. Bilimsel ve teknik çalışmalarımızda; bilim, kültür, sanat faaliyetlerinin yaygınlaşmasında, günlük işlevlerin döngüsünde, ihtiyaçların giderilmesinde teknolojinin imkânlarından faydalanmamız doğaldır ve gereklidir.

Bilgiye ulaşmanın hiç de zor olmadığı günümüzde, Entellektüel Zekanın (IQ) bilgi ve kullanıma bağlı puan artışı göz ardı edilemez. Öte yanda, kişinin sosyal çevresi ile ilişkilerinde kullandığı zekâ bölümü olan "Sosyal Zekâ" beslenmek için farklı ortam ve durumlara ihtiyaç duyar. Mesela okullarda sınıf başkanı zeki olandır ama takım kurup karşı sınıfla maç alan sosyal zekâsı yüksek olandır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme