Bilim merkezi'nde çalışmalar sürüyor

İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Bilim Merkezinde çalışmalar devam ediyor. Şerefiye Mahallesi'nde inşası devam eden Bilim Merkezi, taban alanı 2200 m², toplam inşaat alanı ise 4000 m²'den oluşuyor.

TAKİP ET

İpekyolu Belediyesi modern yaşam alanlarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra uluslararası düzenlenen kültürel ve sosyal projelerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi Çohaz Petrol karşısında hayata geçirilecek Bilim Merkezi'nde çalışmalar sürüyor.

Önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanan Bilim Merkezi'nde öğrenciler atölyelerde deney yapma imkanı bulurken, yetişkinler de düzenlenecek uzay çalışmalarına yönelik şenliklere ve aktivitelere katılabilecek.

Yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan İpekyolu Bilim Merkezi, gençler ve çocuklar olmak üzere farklı yaş gruplarından her kesime yeni ufuklar açacak bir merkez olması hedefleniyor.

Bilim Merkezi projesinin tamamlanmasıyla İpekyolu ilçesi yeni ve modern yaşam alanlarına kavuşacak. Bilim merkezinin amacı, her yaştan insanın bilimle buluşturulması, özellikle çocuklara ve gençlere bilimin sevdirilmesi hedefleniyor.

Bünyesinde 50 kişilik planetaryum kapasiteli bin 300 metrekarelik deney ve simülasyon salonu, 150 metrekarelik dijital kütüphane, 100 metrekarelik çok amaçlı salon, 2 adet bilim laboratuvarı ile metal, ahşap ve boya atölyeleri yer alacak bilim merkezi, İpekyolu'nda önemli hizmetlere ev sahipliği yapacak.

Van'da ilk olacak Bilim Merkezi'nde çalışmaları sürüyor. 7'den 70'e herkesin ilgi göstereceği Bilim Merkezi'nin, Vanlılara farklı bir ufuk açması bekleniyor.

Ters Evi'in hemen yanında yapımına başlanan Bilim Merkezi'nin kısa sürede tamamlanarak Vanlıların hizmetine açılması hedefleniyor. İnşaat çalışmaları devam eden Bilim Merkezi'nin tamamlandığında İpekyolu ilçesine yeni bir imaj kazandıracak.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, Bilim Merkezi'nin Van için önemli bir proje olduğunu, kentin çehresini değiştireceğini belirterek, İpekyolu Belediyesi'ne teşekkür ettiler. HABER: EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme